Poliisilla hurja yö: Kolme takaa-ajoa tunnin sisällä

Poliisi joutui painamaan kaasujalkaa kunnolla Jyväskylässä torstain ja perjantain välisenä yönä, kun yhden–kahden välillä eri puolilla kaupunkia oli peräti kolme vaarallista takaa-ajotilannetta.

Ensimmäinen takaa-ajo alkoi noin kello 23.55, kun henkilöauton kuljettaja ei totellut poliisin pysähtymiskäskyä, vaan kiihdytti karkuun kohti Palokkaa. Auto ajoi muun muassa kahdessa risteyksessä päin punaisia valoja, ja poliisi mittasi sen nopeudeksi yli 120 km/h 50 kilometrin rajoitusalueella.

Airanteentiellä kuljettaja päätyi umpikujaan ja jatkoi pakomatkaansa juosten. Poliisi oli kuitenkin jaloistaan nopeampi ja tavoitti pakenijan muutaman kymmenen metrin juoksun jälkeen. Vuonna 1984 syntynyt kuljettaja oli selvin päin, mutta hänellä ei ollut ajo-oikeutta. Autossa oli kuljettajan lisäksi yksi matkustaja.

Seuraavan kerran poliisi joutui takaa-ajoon Säynätsalontiellä noin kello 0.55. Kun poliisi oli saavuttamassa pakenijan, tämä löi jarrut lukkoon, ja poliisiauto oli vähällä ajaa takaa-ajettavan auton perään. Huumetestin mukaan kuljettajalla oli veressään amfetamiinia.

Vain viisi minuuttia tästä henkilöauto kiihdytti poliisia karkuun Hannikaisenkadulla Jyväskylän keskustassa. Takaa-ajon aikana poliisin mittari näytti 110 km/h ilman, että partio olisi selkeästi saavuttanut takaa-ajettavaa. Alueella on 40 kilometrin nopeusrajoitus, ja kuljettaja ohitti monta risteystä sekä ylitti monta suojatietä.

Pakenija kuitenkin pysähtyi Vaasankadun risteykseen liikennevaloihin, josta poliisi nappasi kuljettajan. Vuonna 1979 syntyneellä miehellä ei ollut ajo-oikeutta.

Kaikkia pakenijoita yhdistää epäily törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .