Jyväskylästä ehtii vielä muualle joulunviettoon – suosituimmat vuorot loppuunmyytyjä

Joulun menoliikenne alkaa olla vilkkaimmillaan. Juhlapyhiä suunnataan viettämään niin perheen ja sukulaisten luo, mökille luonnonrauhaan kuin ulkomaillekin.

Monet taittavat matkan autolla, mutta myös julkisen liikenteen käyttömäärät ovat kasvaneet. Jyväskylästä junilla ja busseilla suunnataan eniten etelään Tampereelle, Turkuun ja Helsinkiin.

Myös Itä-Suomeen kuten Pieksämäelle ja Kuopioon vievät välit täyttyvät hyvään tahtiin. Samoin Ouluun menevät vuorot.

– Täyttöaste Helsinkiin ja Pieksämäelle menevissä junissa oli perjantaiaamupäivällä 70–80 prosenttia. Lauantaina suosituimmat vuorot lähtevät aamu- ja iltapäivästä. Niissä täyttöaste on tällä hetkellä maksimissaan 78 prosenttia. Muille väleille paikkoja löytyy vielä oikein hyvin, Elina Salmu VR:n viestinnästä kertoo perjantaina.

Etelästä pohjoiseen vievä raideliikenne on odotetusti joulun vilkkain.

– Suosituimmat vuorot Helsingistä Ouluun, Kemijärvelle ja Rovaniemelle ovat jo loppuunmyytyjä. Jos on valmis joustamaan lähtöajan suhteen, niin joulunviettoon pääsee kyllä suurimpaan osaan Suomea.

Lisää busseja liikenteeseen

Myös linja-autoliikenteessä asiakkaita riittää ruuhkaksi asti. Onnibus.comin ja Matkahuollon suosituimpia vuoroja ajaa useampi auto.

– Siitä huolimatta esimerkiksi Ouluun, Kuopioon ja pääkaupunkiseudulle vievät vuorot ovat täyttyneet nopeasti. Mikäli siis vielä haluaa lipun tiettyyn vuoroon, kannattaa olla nopea, Matkahuollon liiketoimintapäällikkö Jyri Niemimuukko kertoo.

Niemimuukon mukaan tänä vuonna ruuhkaisimmat vuorot osuvat perjantai-illalle ja perjantain ja lauantain väliselle yölle.

– Nyt kun joulu osuu viikonlopulle, monet haluavat lähteä joulunviettoon heti töiden jälkeen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .