Kännykkäostosten kuluttajansuojaa pyritään parantamaan

Sähköisen viestinnän lainsäädännön uudistus on edennyt lausuntovaiheeseen. Ehdotetut muutokset koskevat muun muassa tietoturvaa, yksityisyyden suojaa ja turvallisempaa sähköisten palvelujen ostamista.

Luonnoksessa on muun muassa säännös, joka asettaisi teleyrityksen yhteisvastuuseen palveluntarjoajan kanssa silloin, kun palvelusta maksetaan kännykkälaskun yhteydessä. Mallia on haettu luottokortilla maksamisesta, jolloin ongelmatapauksissa asiaa voi selvittää suoraan luottokorttifirmalta.

Vastedes kuluttajan ei tarvitsisi enää soittaa ulkomaiselle palveluntarjoajalle perätäkseen oikeuksiaan. Asia hoituisi suoraan teleyrityksen kanssa.

- Haluamme parantaa turvaa, koska on ollut epäselviä tapauksia, joissa kännykkälaskut ovat nousseet valtaviksi. Kuluttajilla on ollut vaikeaa käydä taistoon oikeuksiensa puolesta, sanoo asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru (sd.).

Luonnokseen on koottu yhdeksän eri lakia. Liikenne- ja viestintäministeriö pyytää luonnoksesta lausuntoja 13. toukokuuta mennessä.