Kännykkäostosten kuluttajansuojaa pyritään parantamaan

Sähköisen viestinnän lainsäädännön uudistus on edennyt lausuntovaiheeseen. Ehdotetut muutokset koskevat muun muassa tietoturvaa, yksityisyyden suojaa ja turvallisempaa sähköisten palvelujen ostamista.

Luonnoksessa on muun muassa säännös, joka asettaisi teleyrityksen yhteisvastuuseen palveluntarjoajan kanssa silloin, kun palvelusta maksetaan kännykkälaskun yhteydessä. Mallia on haettu luottokortilla maksamisesta, jolloin ongelmatapauksissa asiaa voi selvittää suoraan luottokorttifirmalta.

Vastedes kuluttajan ei tarvitsisi enää soittaa ulkomaiselle palveluntarjoajalle perätäkseen oikeuksiaan. Asia hoituisi suoraan teleyrityksen kanssa.

- Haluamme parantaa turvaa, koska on ollut epäselviä tapauksia, joissa kännykkälaskut ovat nousseet valtaviksi. Kuluttajilla on ollut vaikeaa käydä taistoon oikeuksiensa puolesta, sanoo asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru (sd.).

Luonnokseen on koottu yhdeksän eri lakia. Liikenne- ja viestintäministeriö pyytää luonnoksesta lausuntoja 13. toukokuuta mennessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylän keskustaan tulossa iso kulttuuriuudistus: "Käänteentekevin sitten Kävelykadun perustamisen"

Kalat saavat odottaa: Vesilain uudistus ei räjäytä patoja vielä vuosiin – Ministerin mukaan uudistus "ei ole helppo harjoitus"

Hovioikeus käsittelee viimeistä syytettä isossa jengijutussa, jota tutkitaan yhä KRP:ssä – kokonaisuus poiki United Brotherhoodin lakkauttamiseen tähtäävän kanteen

EIT:ltä tulossa ratkaisu tapauksessa, jossa mies tapettiin Irakissa – palauttiko Suomi miehen Irakiin väärin perustein?

Valtio-omistaja syynää tänään Postin vuokratyövoiman käyttöä

Uusia kutsuja Linnan juhliin: "Melkoisesti säikähdin"

Asukkaan ripeä toiminta pelasti keittiön vaurioilta, kun astianpesukone syttyi palamaan – tietäisitkö sinä, mitä vastaavassa tilanteessa pitää tehdä?

Jyväskylä isännöi Ahtisaari-päiviä ensimmäistä kertaa – torstaina KSML.fi:ssä suora lähetys Arto Nybergin vetämästä keskustelutilaisuudesta

Helsingin apulaispormestari Razmyar luottaa EM-kisapaikan juhlijoiden ymmärrykseen – Manta-patsasta ei aidata kiipeilijöiden varalta

Saamelaisten totuus- ja sovintokomission perustaminen etenee

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.