Kännykkävaras iski kouluun – vei myös rahapusseja ja pankkikortteja

Pitkäkyntinen tallentui koulun valvontakameran kuviin, joiden avulla poliisi selvittää tapausta.

Vaajakosken koululla Jyväskylässä kävi lompakko- ja kännykkävaras keskiviikkona. Useamman kännykän varkaus herätti vuolaan keskustelun vanhempien keskustelupalstoilla ja Facebook-ryhmissä. Varkaudesta tehtiin myös rikosilmoitus, jonka mukaan puhelimia vietiin kolme.

– Meille on tullut ilmoitus, jonka mukaan Vaajakosken kouluun tuli ulkopuolinen henkilö. Tämä käveli ykköskerroksen naulakoille ja vei sieltä rahapussin. Sitten hän siirtyi pukuhuoneisiin, mistä hän vei kolme kännykkää, rikoskomisario Kimmo Halme luki sähköistä ilmoitusta.

Henkilö jatkoi koululta matkaansa S-Market Vaajalan suuntaan.

– Meillä on käytössä valvontakameran kuvaa, jota alamme kohta katsella. Toivottavasti henkilö on tunnistettavissa, Halme kertoi torstaina aamupäivällä.

Vanhempien keskusteluissa puhutaan huomattavasti useamman kännykän sekä pankkikorttien ja linkkikorttien varastamisesta. Some-keskusteluissa myös todetaan, että varas on kierrellyt muillakin kouluilla.

– Tämä ilmoitus oli järjestyksessä tältä vuodelta 79 185. ilmoitus. Sellaisen ilmiön etsiminen lähes 80 000 ilmoituksen joukosta, että nyt kouluilla kiertää varas, on aika mahdotonta, Halme totesi.

Halmeen mukaan on ikävä tosiasia, että joukossamme on niitä, jotka vievät tavaraa mistä vaan irti saavat; kaupoista, kouluista, kirpputoreilta...

Myöskään palvelujohtaja Ulla Törmälä kaupungin perusopetuspalveluista ei ole kuullut laajemmasta ilmiöstä.

– Vaajakoskelta on tieto tullut, tänä vuonna en vastaavista tapauksia ole kuullut muilta kouluilta. Näitä toisinaan tapahtuu, mutta ainakaan minun tietojeni mukaan mistään laajemmasta ilmiöstä ei nyt ole kyse, Törmälä sanoi.

Varoituksen sana Wilman kautta

Wilma-järjestelmän kautta apulaisrehtori laittoi tietoa tapahtuneesta oppilaiden vanhemmille keskiviikkona seuraavasti:

"Kuten varmaan jo aika monen tietoon on tullut, kävi tänään koulullamme kutsumaton vieras, jonka mukaan lähti naulakoilta ja tyttöjen pukuhuoneesta hänelle kuulumatonta tavaraa. Asiasta on tehty koulun puolesta rikosilmoitus ja poliiisi tutkii asiaa.

Kehoitan ystävällisesti oppilaita toimimaan vastaisuudessa seuraavasti:

1. naulakkoihin jätettyjen takkien taskuihin ei kannata jättää mitään tavaraa

2. omat henkilökohtaiset oppilaskaapit tulee lukita aina, sillä nyt niitä on hämmentävän paljon avoinna

Tämän tapauksen jälkeen koulu varmistaa, että liikuntatuntien aikana pukuhuoneet ovat lukossa."

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .