Käräjäoikeus: Hoitaja myrkytti insuliinilla

Insuliinimyrkytyksistä syytetty sairaanhoitaja on todettu syylliseksi Tampereen käräjäoikeudessa. Käräjäoikeuden välituomion mukaan 27-vuotias nainen pisti viime vuonna insuliinia kahteen ihmiseen, joista toinen kuoli.

Insuliinimyrkytyksen uhrina kuoli iäkäs kehitysvammainen nainen, joka oli potilaana Ylisen kuntoutuskeskuksessa Ylöjärvellä Pirkanmaalla. Käräjäoikeus katsoi hoitajan aiheuttaneen potilaan kuoleman insuliinilla elokuussa 2007.

Lisäksi naisen todettiin pistäneen insuliinia pieneen lapseen kesämökillä Kurussa Pirkanmaalla. Insuliini aiheutti lapselle hengenvaarallisen tilan heinäkuussa 2007.

Tampereen käräjäoikeus antoi välituomion tänään ja määräsi naisen mielentilatutkimukseen. Mielentilatutkimuksen jälkeen annettavassa lopullisessa tuomiossa käräjäoikeus ratkaisee, mihin rikoksiin hoitaja on syyllistynyt. Hän on syytteessä murhasta ja murhan yrityksestä.

Käräjäoikeudessa hoitajaa syytettiin myös kahdesta lääkeaineilla tehdystä pahoinpitelystä. Välituomiossaan oikeus katsoi, että pahoinpitelysyytteitä ei ollut oikeudenkäynnissä näytetty toteen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.