Käräjäoikeus päättää Salon myrkkyhoitajajutusta

Varsinais-Suomen käräjäoikeus antaa tänään tuomionsa niin sanotussa Salon myrkkyhoitajajutussa. Syyttäjä vaatii valehoitajaksi epäillylle miehelle elinkautista vankeustuomiota iäkkään naisen murhasta ja kolmesta murhan yrityksestä.

Syytteen mukaan hoitoalalla toiminut mies sekoitti 84-vuotiaan uhrin ruokaan tai juomaan hengenvaarallisen määrän lääkettä. Nainen kuoli myrkytykseen viime syksynä. Puolustus on kiistänyt syytteet ja arvioinut, että kyse saattoi olla itsemurhasta.

Syyttäjän mukaan mies käytti törkeästi hyväkseen iäkkään naisen haavoittuvaa asemaa ja sai hankittua uhrin tililtä huomattavia summia sekä sai hänet laatimaan testamentin miehen hyväksi. Syytteen mukaan murhan motiivi oli syytetyn heikko taloudellinen tilanne ja aiempien taloudellisten väärinkäytösten peittely.

Viisikymppisen syytetyn miehen mukaan tilinostoissa oli kyse lainoista, jotka hän aikoi maksaa takaisin. Hän on myös kertonut, että testamentti laadittiin uhrin toivomuksesta.

Miehen ex-puoliso vastasi samassa oikeudenkäynnissä muun muassa syytteisiin törkeästä väärennyksestä, luvattomasta terveydenhuollon ammattitoimen harjoittamisesta ja törkeästä kätkemisrikoksesta. Häntä ei syytetä henkirikoksesta. Syyttäjä vaatii naiselle vähintään vuoden ja kuuden kuukauden ehdollista vankeustuomiota.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.