"Käsijarru ei toimi ja joudutte jonkun verran kärsimään" – Linja-autonkuljettajan outo monologi hämmensi matkustajia Jyväskylästä Tampereelle

Jyväskylästä Tampereelle perjantaina Paunun express-linja-autossa matkanneet joutuivat hämmentävään tilanteeseen, kun linja-autonkuljettaja purki tuntojaan koko matkustamolle. Ilmassa oli jopa vaaratilanteen elementtejä kuljettajan todettua, että auton käsijarru ei toimi ja että se, kuka ei uskalla hänen kyydissään olla, voi jäädä pois.

– Ei meitä autossa silti mitenkään pelottanut, ja kuljettaja pahoitteli pitkin matkaa huonokuntoista autoa. Se menikin Tampereella ilmeisesti heti huoltoon, nimettömänä pysyttelevä matkustaja kertoi.

Aivan tavanomaista kuljettajan käytös ei kuitenkaan ollut. Matkustajan mukaan kuljettaja ei kysynyt keneltäkään matkalippuja. Auton kojetaulussa piipitti varoitusvalo, jonka kuljettaja aina uudestaan ja uudestaan sammutti.

Matkustaja myös äänitti puhelimeensa kuljettajan sanomisia. Ohessa muutama suora sitaatti kuljettajan puheesta.

"Kuljettaja on siitä pahoillaan, että joudutte tässä jonkun verran kärsimään."

"Tein sitten tämmöisen ratkaisun, etten edes rahastakaan ketään, koska eteenpäin mennään ja Tampereelle saakka tää auto vie. Tampereelta varmaan jatkaa tehokkaampi, kunnossa oleva auto ja pirteempi ja stressitömpi kuljettaja." Ja niinhän sitten kävikin.

"Myöhästelemme tässä tänään ihan varmasti, niin että säilyttäkäämme mielirauha ja iloinen matkamieli."

"Viihtyisää matkaa, jos kestätte tätä."

Kuljettaja kertoi myös asiallisesti wc:n sijainnin, tarjolla olevista aikakauslehdistä ja muistutti turvavyön käytöstä.

Paunun liikennepäällikkö Tommi Arvonen on viikonvaihteen Matkamessuilla Helsingissä, eikä vielä perjantaina voinut ottaa kantaa asiaan.

– En tunne tapahtunutta, mutta ei tällainen ole missään nimessä asiallista eikä hyväksyttävää. Asia käydään kuljettajan kanssa läpi heti maanantaina, miksi ja mitä linja-autossa on tapahtunut, Arvonen sanoi.

Arvonen sanoo olleensa tehtävissä parikymmentä vuotta, eikä ole kuullut vastaavasta.

– Onhan tämä aivan ainutlaatuista. Tässä vaiheessa kun asiaa ei ole vielä tarkemmin selvitetty, en voi kuin pahoitella kuljettajan käytöstä kaikille matkustajille, Arvonen sanoi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .