Käsittämätön kosto ex-naisystävälle: Sahasi mökit pilalle, katkoi rakenteita, aiheutti vesivahinkoja...

Vihtiläinen mies aiheutti viime keväänä entisen naisystävänsä mökeille Sysmässä ja Vihdissä noin 90 000 euron vahingot moottorisahaa ja lekaa käyttäen, kertoo Etelä-Suomen Sanomat. Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi tiistaina viisikymppisen miehen törkeästä vahingonteosta, varkaudesta ja ampuma-aserikoksesta 1 vuoden 1 kuukauden ehdolliseen vankeuteen sekä 35 tunniksi yhdyskuntapalvelua.

Mies oli vaurioittanut Sysmässä sijaitsevan kiinteistön kaikkia kolmea rakennusta muun muassa katkaisemalla nurkista kantavia rakenteita, sahaamalla ulkoseinät viiruille, irrottamalla ja rikkomalla ikkunoita sekä rikkomalla lekalla tai piikkauskoneella tiilisen tulisijan muurin.

Autotallista hän oli katkaissut järeän kattopilarin ja repinyt kippioven mekanismin irti katosta. Saunasta hän oli katkonut kuistin pystytolpat sekä täyttänyt lattiakaivot saumausvaahdolla ja rikkonut WC-pöntön vesisäiliön, jolloin sähköpumppu oli pumpannut lattialle vettä.

Vakuutusyhtiö oli maksanut naiselle korvauksia runsaat 80 000 euroa. Sen oikeus velvoitti vastaajan korvaamaan vakuutusyhtiölle.

Vihdissä vastaaja oli pannut palasiksi tiilisen takan sekä ruiskuttanut hormiin ja lattiakaivoon saumausvaahtoa ja laittanut veden valumaan. Sitä kertyi sauna- ja pesutilojen lattialle 15–20 senttiä.

Mies oli anastanut mökiltä asekaapin, jossa oli kivääri, haulikko ja revolveri patruunoineen. Hän myönsi aiheuttaneensa vahingot rakennuksille, mutta paljoksui arviota vahingon määrästä. Vihdissä mökille aiheutunut vahinko oli niin pieni, että oikeus hylkäsi syytteen törkeästä vahingonteosta.

Nainen on sittemmin myynyt kummankin kiinteistön.

Vastaaja myönsi anastaneensa asekaapin, mutta sanoi sen olleen tyhjä aseista. Oikeus oli eri mieltä ja velvoitti vastaajan korvaamaan aseista omistajalle 2 400 euroa. Takavarikoidun moottorisahan hän saa takaisin, päätti oikeus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.