Kävelysähköpyörä tuo lisää iloa liikkumiseen

Lopifit-kävelysähköpyöräilyssä yhdistyvät kävelyn helppous ja pyöräilyn nopeus.

Markku Pirhosen ratsu kerää ihailevia ja innostuneita katseita. Lopifit-kävelysähköpyörän kaltaista ei ole Suomessa ennen nähty. Kun Pirhosen punaisen peltilehmän kaasua painaa, kunto kohoaa. Suurirenkaista potkulautaa muistuttavan menopelin astinlautana on juoksumatto, jolla kävelemällä pyörän akkuvetoinen moottori käynnistyy ja laittaa pyörät pyörimään. Laite kiihtyy 25 kilometrin tuntinopeuteen tasamaalla, alamäessä mittari voi näyttää neljääkymppiä.

– Vihdoin kaksi erinomaista liikuntamuotoa, kävely ja pyöräily, on yhdistetty, Pirhonen riemuitsee.

Lopifit kehitettiin Pirhosen mukaan Hollannissa. Sen kehittäjä kärsi ylipainosta, mutta oli kyllästynyt käymään hämärillä ja tunkkaisilla kuntosaleilla juoksemassa juoksumatoilla. Hän halusi kävellä kilonsa pois, mutta pyöräilyvauhtia, joten hän yhdisti kaksi lajia.

Lopifit sopii Pirhosen mukaan kaikille. Hän kertoo itse kyydittäneensä sillä 3- ja 7-vuotiaita lapsenlapsiaan sekä kävelleensä ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin liki 30 kilometrin lenkin.

Hänen mielestään kävelysähköpyörä voisi helpottaa myös ikääntyneemmän väestön liikkumista.

– Jos pyörän polkeminen tuntuu vaikealta tai satulassa istuminen tympeältä, mutta haluaisi silti kävelyä enemmän vauhtia lenkkeihinsä, on Lopifit varma valinta.

Jyväskylän satamassa kävelysähköpyörää testanneet ohikulkijat ihastuivat laitteeseen. Alun haparoinnin jälkeen jokaisen kokeilijan askel keveni ja lajin helppous yllätti. Katso lisää kokeilijoiden kommentteja KSML.tv:stä.

Uusimmat

Kotimaa

Ammattikorkeakoulujen opettajat valittavat työstään: Kiire kuormittaa, työtehtäviin ei anneta riittävästi aikaa

Majoitusbisnekseen siirtyneeltä Margo Saxbergilta uusi hostelli keskustaan

Kuusikerroksisia taloja Kinkomaalle

Susijengin nuorisotähtiä Monnarilla – JBA:n vuoden viimeiseen otteluun vieraaksi ”märskyläiset”

Jyskän varastomyymälän seinään törmännyt auto tuli Vaajakosken suunnasta – onnettomuudessa kuoli 68-vuotias mies

Julkisen alan työntekijät pitävät työtään merkityksellisenä, mutta henkinen rasitus ja kiire kuormittavat erityisesti kuntatyössä

Tampereella kaksi aikuista on saanut tuhkarokon

Muuramen kunnalta uutta tietoa lipeän aiheuttamasta vesikriisistä: juoksutus alkanut tepsiä, häiriö koskee näitä alueita

Henkilöauto liukasteli ulos Kannonkoskella, kuljettaja sairaalaan

"Kesällä mietin, jaksanko näin pitkiä tunteja", sanoo kolmasluokkalainen Kalle Lindholm – Jyväskylän Norssi siirtyi 75 minuutin oppitunteihin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.