Käytöstä poistetuissa helsinkiläisissä raitiovaunuissa koetaan pian tiedettä, taidetta ja konsertteja – HKL julkisti vanhojen raitiovaunujen saajat

HKL on julkistanut käytöstä poistettujen raitiovaunujen saajat. Vaunuja matkaa Kustaankartanon monipuoliseen palvelukeskukseen, Allegra Lab Helsinki Ry:lle ja Helsinki Distilling Company Oy:lle, Mikkelin kaupungille ja Mikkelipuistolle sekä Oy Stadin Ratikat Ab:lle. HKL pitää yhden luovutettavaksi tarkoitetun vaunun toistaiseksi omistuksessaan.

Stadin Ratikoille luovutettava vaunu siirtyy entisöitäväksi, minkä jälkeen se nähdään museolinjalla 2020-luvulla.

Kustaankartanon monipuolinen palvelukeskus aikoo pitää vaunussa erilaisia tapahtumia.

–  Tulemme käyttämään vaunua ikäihmisten muisteluun ja erilaisten tapahtumien, kuten konserttien paikkana. Vaunu rahastajankoppeineen herättää varmasti monenlaisia muistoja niin asiakkaidemme kuin vieraidemmekin keskuudessa, sanoo palvelukeskuksen johtaja Tarja Sainio tiedotteessa.

Allegra Lab Helsinki ja Helsinki Distilling Company tuovat vaunun Kalasatamaan Teurastamon alueelle.

–  Ratikassa tullaan näkemään erilaista tieteeseen ja taiteeseen sekä Helsingin historian vaalimiseen liittyvää ohjelmaa, kertoo Allegra Labin varapuheenjohtaja ja Turhan tiedon seuran puheenjohtaja Taina Riikonen tiedotteessa.

Allegra Lab ja Turhan tiedon seura vastaavat raitiovaunun ohjelmasta.

Etelä-Savoon Mikkeliin matkaa yksi raitiovaunu ja perävaunu. Mikkelin kaupungin tekninen johtaja Jouni Riihelä iloitsee Mikkelin nousevan nyt Suomen harvojen raitiovaunukaupunkien joukkoon.

–  Raitiovaunut luovat Mikkelipuistoon lisää kaupunkikulttuuria: paikkoja kohtaamisille, taidenäyttelyille ja jopa pienimuotoisille konserteille, Riihelä sanoo.

HKL ilmoitti kesäkuussa, että se luopuu liikennekäyttöön soveltumattomista ja käytöstä poistetuista vanhoista raitiovaunuista.

HKL sai määräaikaan mennessä 94 hakemusta. Saajien valinnassa on huomioitu raitiovaunujen sijoittuminen eri käyttötarkoituksiin ja eri käyttäjäryhmille.

Luovuttamisella vältetään raitiovaunujen romuttaminen ja mahdollistetaan niiden uusiokäyttö.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Valtiovarainministeriön tuore budjettiehdotus julkaistaan

Hallitus jatkaa kaksipäiväisiä koronaneuvotteluja Säätytalolla

Katiska-oikeudenkäynnissä käsitellään tänään Niko Ranta-ahon syytettä ex-puoliso Sofia Belorfin pahoinpitelystä

Heinolassa järvellä potkurivian vuoksi ajelehtinut alus ja sen matkustajat on saatu maihin

Hevonen vajosi mutaojaan, aasi ilmoitti huudoillaan kaverinsa hädästä

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

Korona tukahduttaa opiskelijabileet Jyväskylässä: tursajaiset siirtyvät, osa yökerhoista pysyy kiinni, eikä Kauppakadun Approkaan ole varma

Jyväskylä hakee 750 000 euron säästöjä muun muassa kirjastoista ja lasten liikunnasta – palveluja supistetaan, maksuja korotetaan ja henkilöstöä vähennetään

Murhan yrityksen kohteeksi joutunut Pekka Kataja palaa julkisuuteen ensi lauantaina – "Perunakuopasta pois"

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.