Jyväskylän turmassa kuoli pienen lapsen äiti – IS: Kuorma-autonkuljettaja havahtui vasta muiden autojen äänimerkkeihin

Jyväskylän Köhniön tiistaisessa liikenneturmassa kuoli alle 30-vuotias nainen. Nainen oli lastenvaunuissa olleen lapsen äiti, Sisä-Suomen poliisi kertoo.

Nainen kuoli turmapaikalla välittömästi. Lastenvaunuissa ollut pieni lapsi selvisi onnettomuudesta ilman vahinkoja, poliisi kertoo.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan vuonna 1991 syntynyt nainen oli lastenvaunuineen ahtaassa paikassa kuorma-auton vieressä, kun kuorma-autonkuljettaja lähti liikkeelle ja ajoi tämän yli. Lehden mukaan nainen oli juuri ehtinyt työntää vaunut edellään kuorma-auton edestä. Ilta-Sanomien mukaan aiemmin nainen oli ilmeisesti tullut onnettomuuspaikan vieressä olleelle bussipysäkille.

Ilta-Sanomien mukaan kuorma-autonkuljettaja ei huomannut yliajoa heti, vaan jatkoi matkaa kymmeniä metrejä ennen kuin muiden ajoneuvojen antamat äänimerkit saivat hänet pysähtymään.

Keskisuomalaisen tavoittama tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ari Rutanen ei ottanut kantaa Ilta-Sanomien tietoihin. Poliisi ei tiedota asiasta toistaiseksi enempää, koska lukuisia todistajia tai asianosaisia on vielä kuulustelematta.

 

Turmapaikalla on käynnissä työmaa, jonka vuoksi alueella on liikennerajoitteita. Erämiehenkadulla tehdään vesijohto- ja jätevesiviemärisaneerausta, ja työstä vastaavan Jyväskylän Energian mukaan kuorma-autonkuljettaja oli kipannut sepeliä kaivantoon ja ollut poistumassa.

Poliisi tutkii tällä hetkellä tapausta liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Suru laskeutui Köhniölle – turman tutkinta jatkuu, poliisi kertoo lisätietoja tänään

Äidit toivat kynttilöitä ajoradalle kuolleen naisen muistoksi Köhniöllä: "Omat lapset liikkuvat näillä main"

Lastenvaunuja työntäneeseen naiseen törmännyt kuorma-auto oli poistumassa viereiseltä työmaalta – "Sitä, miten turma tarkalleen sattui, en tiedä"

Lastenvaunuja työntänyt nainen menehtyi jäätyään kuorma-auton alle Jyväskylässä – lapsi selvisi ilman vahinkoja