KD:n Essayah: "Meillä on oppositiossa ryhmä, joka on kertonut sitoutuvansa täysin hallitusohjelmaan"

Sipilän aikeet suositella hallitusyhteistyön jatkamista Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän kanssa eivät harmita Essayahia.

Kristillisdemokraatit eivät käyneet neuvotteluja mahdollisesta hallitusyhteistyöstä pääministeri Juha Sipilän (kesk.) kanssa, kertoo puolueen puheenjohtaja Sari Essayah.

– Kultaranta-keskusteluissa Sipilä soitti kaikki puheenjohtajat läpi. Hän halusi pitää ihmiset tietoisena prosessista, mutta näissä tilanteissa yleensä käytäviä epävirallisia taustakeskusteluja ei käyty missään vaiheessa, Essayah sanoo.

Sipilän aikeet suositella hallitusyhteistyön jatkamista Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän kanssa eivät harmita Essayahia.

Essayah kertoo saaneensa "vihiä" Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmästä hetki ennen asian julkistamista. Hän uskoo, että keskusta, kokoomus ja uusi eduskuntaryhmä saisivat muodostettua riittävän vahvan hallituksen.

Essayah toteaa olevan mielenkiintoista, että oppositiossa on nyt ryhmä, joka on ilmoittanut olevansa "täysin sitoutunut hallitusohjelmaan". Perussuomalaisten tuore puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoi aiemmin tehneensä Sipilälle ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpolle selväksi, että nykyinen hallitusohjelma ja turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma riittävät perussuomalaisille.

Essayahin mukaan on mahdollista, että Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmää on ryhdytty suunnittelemaan heti perussuomalaisten lauantain puoluekokouksen jälkeen.

– Eihän 20:tä ihmistä löydy yllättäen. Kun äänestystuloksen numerot olivat niin selkeitä, on aatos todennäköisesti lähtenyt liikkeelle ja ryhmä muotoutunut, Essayah sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Suomalaisten SS-miesten osallisuus Kaukasuksen teloituksiin varmistui, kertoo Kansallisarkiston selvitys

Kansalaisjärjestöt: Al-Holin leirillä olevia lapsia ei voida erottaa vanhemmistaan

Eduskunnassa keskustellaan Marinin hallitusohjelmasta – "Pääministerin valitsi kansan sijaan sosiaalidemokraattien puolue-eliitti"

Kemikaalivarastoon tunkeuduttiin Espoossa: yksi loukkaantui, epäillyt poistuivat paikalta – Merivartiosto tehostaa rajavalvontaa pääkaupunkiseudulla

Näitkö mustaan huiviin naamioitunutta miestä sunnuntai-iltana Keljonkankaalla? Poliisi pyytää havaintoja kaupan ryöstäjästä

Kokous käynnissä: Hallitus käy läpi linjaansa al-Holin suomalaisten auttamisesta

Pelti rytisee usein Nelostiellä Viitasaaren ja Pihtiputaan välillä – mutta mistä onnettomuudet johtuvat?

Presidentti Niinistö on välittänyt Viron presidentin Kersti Kaljulaidin anteeksipyynnön Suomen pääministerille ja hallitukselle

Joululaulut kaikuvat kovaa, mutta monille liian korkealta – Musiikkikasvatuksen lehtori selittää, mistä on kysymys

Laula vielä kerran – katso tallenne kauneimmista joululauluista Kaupunginkirkosta Jyväskylästä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.