KHO: Irakilaismiehen kertomus seksuaali- ja sukupuoli-identiteetistään oli johdonmukainen, turvapaikka pitää myöntää

Korkein hallinto-oikeus (KHO) kumosi tiistaina aiemmat päätökset asiassa, jossa miehen kanssa seurustelleen irakilaismiehen turvapaikkahakemus oli hylätty.

Maahanmuuttovirasto ja hallinto-oikeus eivät olleet pitäneet miehen kertomaa seksuaalisesta suuntautumisestaan uskottavana. Mies kertoi seurustelleensa miehen kanssa Irakissa viiden vuoden ajan. Lisäksi hän kertoi pukeutuvansa ja käyttäytyvänsä kuin naiset.

KHO:n mukaan miehen kertomus oli johdonmukainen. Myös asiassa tehty muu selvitys, kuten lääkärinlausunto, tuki sitä.

KHO korosti vuosikirjapäätöksessään, että ymmärrys seksuaalisesta suuntautumisesta ja sukupuoli-identiteetistä voi olla vain henkilöllä itsellään. Näin ollen henkilön oma kertomus on siitä keskeisin näyttö.

KHO katsoi, että miehellä on perustellusti aihetta pelätä joutuvansa vainotuksi kotimaassaan. KHO palautti asian Maahanmuuttovirastoon turvapaikan myöntämiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Keski-Suomen rajalla käynnistyy uuden tuulivoima-alueen rakentaminen tällä viikolla

Tietosuojaongelma kaupparekisterin tietopalvelussa, 144 henkilön tiedot näkyneet virheellisesti

Jyväskyläläiset Mi Reh ja Dar Meh hankkivat asuntolainan käsirahan mustikoita poimimalla – pankki epäili rahanpesusta

Marjoista rahaa talven varalle – Pentti Jeronen suivaantui yrityksille, mutta yksityishenkilöille mustikkaa menee

Nelostien rinnakkaistien uusi osuus Hirvaskankaalla otetaan ensi viikolla käyttöön murskepintaisena – muutoksia myös joukkoliikenteen pysäkkijärjestelyihin

Osa ilman opiskelupaikkaa jääneistä nuorista kiinnostuneita jatko-ohjauspalvelusta – korkeakoulupaikan saa vain kolmasosa

Nyt puhuu Jyväskylän vankilassa pitkää rangaistusta suorittava Markus: "Minusta vaarallisempia ovat sellaiset ihmiset, jotka eivät ole vielä tehneet virheitä"

Evakuoidulle sataa apua, mutta vakuutusyhtiöt ovat olleet vaitonaisia – "En tiedä miten pitkään ja missä voin majoittua"

Yön uutiskooste: MV-julkaisun rikoksista tuomio tänään – Ehdottomaan vankeuteen tuomittu Ilja Janitskin kuoli alkuvuodesta

Kymmenet tuhannet kiinteistöt eivät vieläkään täytä "paskalain" vaatimuksia – Valvontaa tehdään lähinnä naapurien valitusten perusteella

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.