KKO: Huumeiden piilottelusta tuomittava lievemmin kuin levittämisestä

Korkein oikeus linjaa ennakkopäätöksessään, että tuomion pelkästä huumausaineen kätkemisestä on oltava huomattavasti alempi kuin vastaavan erän valmistamisesta tai levittämisestä. KKO alensi amfetamiinia takapihalleen kätkeneen tuomiota 1 vuoteen 11 kuukauteen. Hovioikeudessa tuomio oli 2 vuotta 10 kuukautta vankeutta.

Tuomittu oli pitänyt noin puolentoista kuukauden ajan hallussaan 3,8 kiloa noin 13-prosenttista amfetamiinia. Hän myös siirsi sen takapihaltaan syrjäiseen maastokätköön. Jäätyään kiinni hän tunnusti heti tekonsa ja näytti poliisille kätköpaikan, joka olisi muuten voinut olla vaikea tai mahdoton löytää.

Pyrkimys edistää rikoksen selvittämistä otettiin tuomiossa huomioon. KKO katsoi, että ilman lieventämisperustetta tuomio olisi ollut jonkin verran alle 3 vuotta vankeutta.

Uusimmat

Kotimaa

Ylen päätoimittaja pyysi Jyväskylän yliopistolla anteeksi rekryvideon aiheuttamaa närää – "Keskustelu ei todellakaan ollut mitään hymistelyä"

Ärrävikainen joutuu jonottamaan Jyväskylän seudulla jopa viisi kuukautta – seuraavaksi kokeillaan puheterapeutin vastaanottoa netissä

Järviä rehevöittävästä vieraslajista voi tulla tärkeä biokaasulähde tai lannoitetta – se selviää kolmen vuoden päästä

Sää viilenee mutta kuivuus jatkuu – juuri nyt ilmassa on paljon koivun siitepölyä

Jyskän asukkaat sammuttivat palon asuinalueen läpi menevällä polulla

Isän odottamaton kuolema lähensi Heikki Herliniä ja Riikka-siskoa: "On hyvin tärkeää, että ihmisiä katsotaan ilman massiivisia lokerointeja"

Päiväkodin hoitajaa syytettiin 5-vuotiaan lapsen pahoinpitelystä Jyväskylässä: "Oikeutettu ja hyväksyttävä menettely"

Valiokuntien puheenjohtajuuksista kiinnostava jako: perustuslakivaliokunta SDP:lle, sote-valiokunta keskustalle ja ulkoasiainvaliokunta perussuomalaisille

Eduskuntaryhmät jakoivat valiokuntien puheenjohtajuuksia: Suuri valiokunta vihreille, perustuslakivaliokunta SDP:lle

Petäjäveden liikenneympyrän lähellä savusi – syynä käsistä lähtenyt heinien poltto

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.