KRP: Turun puukotuksen pääepäiltyä kuullaan sunnuntaina

Poliisi on tehnyt uusia kotietsintöjä, mutta lisää kiinniottoja ei ole tehty.

Poliisi tiedotti lisää perjantaina sattuneesta Turun joukkopuukotuksesta sunnuntaina kello 14.

Poliisi ei ole vielä päässyt kuulemaan pääepäiltyä Turun joukkopuukotuksesta, kertoo keskusrikospoliisi. Kuulustelu yritetään järjestää vielä tämän päivän aikana.

KRP:n mukaan neljän muun epäillyn kuulustelut ovat jatkuneet. He ovat olleet halukkaita selvittämään asioita poliisin kanssa. Näiden neljän epäillyn osalta poliisi ei ole vielä ratkaistu, esitetäänkö heitä huomenna vangittavaksi Varsinais-Suomen käräjäoikeudelle.

KRP on tehnyt kotietsintöjä muun muassa Turun Runosmäessä. Uusia kiinniottoja ei ole tehty.

Koko poliisin tiedote:

"Poliisi on jatkanut tiiviisti perjantaisten Turun keskustassa tapahtuneiden puukotusten esitutkintaa. Tekoja tutkitaan terroristisessa tarkoituksessa tehtyinä murhina sekä niiden yrityksinä. Poliisi on tehnyt uusia kotietsintöjä mm. Turun Runosmäessä. Uusia kiinniottoja ei ole tehty. Puukotusten rekonstruktio järjestettiin Turun keskustassa tänään aamulla. Tällaisen rekonstruktion teko on normaali osa vakavien rikosten tutkintaa.

Pääepäiltyä ei poliisi ole vielä päässyt kuulemaan, mutta kuulustelu yritetään järjestää vielä tämän päivän aikana. Neljän muun epäillyn kuulustelut ovat jatkuneet, ja he ovat olleet halukkaita selvittämään asioita poliisin kanssa. Heidän osalta ei ole vielä ratkaistu, tullaanko heitä huomenna esittämään Varsinais-Suomen käräjäoikeudelle vangittavaksi. Heidän osuutensa tapahtumiin on vielä epäselvä, ja heidän asemansa voi muuttua esitutkinnan edetessä.

Poliisi on kuulustellut myös silminnäkijöitä, mutta heidän osalta kuulustelut tulevat jatkumaan vielä useita päiviä. Eilen poliisi julkaisi puhelinnumeron (0465342316), jossa otetaan vastaan kuvia ja videotallenteita WhatsApp-viesteinä. Poliisi on saanut jo materiaalia, ja haluaa kiittää niistä. Materiaalia voi edelleen toimittaa tähän numeroon.

Poliisin tiedossa ei ole merkittäviä muutoksia rikosten uhrina loukkaantuneiden tilassa. Osaa asianomistajista on päästy kuulemaan, mutta osan kohdalla odotetaan terveydentilan kohenemista.

Poliisi tiedottaa seuraavan kerran huomenna maanantaina klo 12 kirjallisella tiedotteella, ellei merkittävää tiedotettavaa ennen sitä ilmaannu."

Turun puukottaja on puhunut poliisille, taustalla ideologisia ajatuksia

Uusimmat

Kotimaa

Tykistöupseeri piirsi kannonnokassa kosmoskynällä nuotteja vihkoon – elokuussa tämän suosikkisäveltäjän arkiston aarteita lauletaan keskellä metsää Viitasaarella

Ex-työministeri Lauri Ihalainen listasi kymmenen keinoa työllisyyden parantamiseksi – yksi niistä on työllistymisseteli

Ilmassa ollut varjoliitäjä teki hälytyksen kytevästä hakekasasta Viitasaarella

Henkilöauto ajoi ulos Keuruulla – kuski ei itsekään tiennyt, miten auto päätyi ojaan

Ilmavoimamuseon pienet vieraat saivat uuden menopelin – "Muunnettiin staattisen hauskanpidonpuolustuksen tehtäviin"

"Enkä itse näe suurta eroa Israelin valtion ja Isisin välillä"  –  kansanedustajaksi valittu al-Taee pyytää anteeksi kirjoituksiaan

Neljä autoa peräänajokolarissa Nelostiellä Viitasaaren keskustan kohdalla – pohjoiseen menevä ajokaista suljettiin onnettomuuden vuoksi

Muuramen kunta yrittää herättää Riihivuoren laskettelukeskuksen henkiin: aloitti rinneyrittäjän etsinnän

Mies raiskasi 14-vuotiaan toistuvasti, tuomittiin viideksi vuodeksi vankeuteen

Täydennystä viinitarjoiluun voi hakea vielä lauantaina – katso pääsiäisen muistilista aukioloista ja joukkoliikenteen aikatauluista

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.