KRP: Turun puukotuksen pääepäiltyä kuullaan sunnuntaina

Poliisi on tehnyt uusia kotietsintöjä, mutta lisää kiinniottoja ei ole tehty.

Poliisi tiedotti lisää perjantaina sattuneesta Turun joukkopuukotuksesta sunnuntaina kello 14.

Poliisi ei ole vielä päässyt kuulemaan pääepäiltyä Turun joukkopuukotuksesta, kertoo keskusrikospoliisi. Kuulustelu yritetään järjestää vielä tämän päivän aikana.

KRP:n mukaan neljän muun epäillyn kuulustelut ovat jatkuneet. He ovat olleet halukkaita selvittämään asioita poliisin kanssa. Näiden neljän epäillyn osalta poliisi ei ole vielä ratkaistu, esitetäänkö heitä huomenna vangittavaksi Varsinais-Suomen käräjäoikeudelle.

KRP on tehnyt kotietsintöjä muun muassa Turun Runosmäessä. Uusia kiinniottoja ei ole tehty.

Koko poliisin tiedote:

"Poliisi on jatkanut tiiviisti perjantaisten Turun keskustassa tapahtuneiden puukotusten esitutkintaa. Tekoja tutkitaan terroristisessa tarkoituksessa tehtyinä murhina sekä niiden yrityksinä. Poliisi on tehnyt uusia kotietsintöjä mm. Turun Runosmäessä. Uusia kiinniottoja ei ole tehty. Puukotusten rekonstruktio järjestettiin Turun keskustassa tänään aamulla. Tällaisen rekonstruktion teko on normaali osa vakavien rikosten tutkintaa.

Pääepäiltyä ei poliisi ole vielä päässyt kuulemaan, mutta kuulustelu yritetään järjestää vielä tämän päivän aikana. Neljän muun epäillyn kuulustelut ovat jatkuneet, ja he ovat olleet halukkaita selvittämään asioita poliisin kanssa. Heidän osalta ei ole vielä ratkaistu, tullaanko heitä huomenna esittämään Varsinais-Suomen käräjäoikeudelle vangittavaksi. Heidän osuutensa tapahtumiin on vielä epäselvä, ja heidän asemansa voi muuttua esitutkinnan edetessä.

Poliisi on kuulustellut myös silminnäkijöitä, mutta heidän osalta kuulustelut tulevat jatkumaan vielä useita päiviä. Eilen poliisi julkaisi puhelinnumeron (0465342316), jossa otetaan vastaan kuvia ja videotallenteita WhatsApp-viesteinä. Poliisi on saanut jo materiaalia, ja haluaa kiittää niistä. Materiaalia voi edelleen toimittaa tähän numeroon.

Poliisin tiedossa ei ole merkittäviä muutoksia rikosten uhrina loukkaantuneiden tilassa. Osaa asianomistajista on päästy kuulemaan, mutta osan kohdalla odotetaan terveydentilan kohenemista.

Poliisi tiedottaa seuraavan kerran huomenna maanantaina klo 12 kirjallisella tiedotteella, ellei merkittävää tiedotettavaa ennen sitä ilmaannu."

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Turun puukottaja on puhunut poliisille, taustalla ideologisia ajatuksia

Uusimmat

Kotimaa

Maanantain tukilakot näkyisivät maalla, merellä ja ilmassa – matkustajalaivoja jäämässä satamiin, lentojen perumisista ei vielä tarkkaa tietoa

Hyvä Joulumieli -tapahtuma valloitti Jyväskylän Kävelykadun – keräykseen lahjoitettujen varojen turvin hankitaan kaikkiaan 28 000 lahjakorttia

Maanantain tukilakot näkyisivät maalla, merellä ja ilmassa – matkustajalaivoja jäämässä satamiin, lentojen perumisista ei vielä tarkkaa tietoa

Jyväskyläläismiehelle ehdollista vankeutta laittomista nuuskabisneksistä – aloitti välittämisen 16-vuotiaana

HSL:n tekemät lipuntarkastukset loppuvat VR:n kaukoliikenteen junissa keväällä

Mauri Pekkarinen väistyy maakuntavaltuustosta – Petri Honkonen valittiin uudeksi puheenjohtajaksi

Mitä ihmettä? Hippokselle ilmestyi alkuviikosta uusi pysäköintirajoitus, mutta loppuviikkoon mennessä se oli jo hävinnyt

Teollisuusliitto katkaisi mekaanisen metsäteollisuuden neuvottelut – muun muassa kiky-tunnit kiistakapulana

Paltan Aarto yllättyisi, jos postikiistaa ratkova työryhmä löytäisi nopean ratkaisun – "En varsinaisesti usko, että mitään uutta ja ihmeellistä sieltä selvitystyöryhmästä tulee esiin"

Telian matkapuhelinverkossa laaja häiriö – myös hätäpuheluiden soittamisessa ollut ongelmia

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.