KRP antoi kirjallisen huomautuksen Anneli Auerin tietojen urkinnasta tuomitulle poliisille

Keskusrikospoliisi (KRP) on antanut kirjallisen huomautuksen Anneli Auerin tietojen urkinnasta tuomitulle poliisille. KRP:n mukaan luottamus ylikomisariona toimineen Rabbe von Hertzenin mahdollisuuksiin hoitaa nykyisiä virkatehtäviään ei ole vaarantunut, joten asiassa ei ole tarpeen ryhtyä muihin virkamiesoikeudellisiin toimiin.

–  Von Hertzen on työskennellyt keskusrikospoliisissa pitkään ja hoitanut virkatehtävänsä moitteetta. Lisäksi hän on suhtautunut asian selvittelyyn myönteisesti ja kertonut ottaneensa asiasta opikseen, KRP kirjoittaa päätöksen perusteluissa.

Von Hertzenin sakkotuomio urkinnasta jäi syksyllä lainvoimaiseksi, kun korkein oikeus (KKO) ei antanut hänelle valituslupaa. Hovioikeuden tuomion mukaan hän haki poliisin järjestelmästä Aueriin liittyvien epäiltyjen seksuaalirikoksien ja henkirikoksen tutkintailmoituksia syyskuussa 2011, vaikka tähän ei ollut virkatehtäviin perustuvaa syytä.

Von Hertzen tuomittiin viime vuonna Helsingin hovioikeudessa virkavelvollisuuden rikkomisesta 15 päiväsakkoon, josta maksettavaa tuli 915 euroa. Vantaan käräjäoikeus oli aiemmin hylännyt syytteen.

Von Hertzen työskentelee tällä hetkellä poliisin yhdyshenkilönä Europolissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.