KRP kaipaa lisätietoja Salon ryöstöyrityksen pakoautojen hylkäyspaikasta

Rikosylikomisario toivoo lisää havaintoja etenkin Kivihovin takana olevalta teollisuusparkkialueelta.

Salon Suomusjärven arvokuljetusauton ryöstöyrityksen tutkintaa on jatkettu koko yö, ja tutkinnat jatkuvat edelleen. Keskusrikospoliisin (KRP) rikosylikomisarion Heikki Topi-Hulmin mukaan läpimurtoa ei ole kuitenkaan saatu ja tekijät ovat edelleen karkuteillä.

Poliisi on saanut tapaukseen liittyen useita vihjeitä, joita parhaillaan seulotaan. Topi-Hulmi toivoo kuitenkin lisää havaintoja Kivihovin takana olevalta teollisuusparkkialueelta. Tekijät hylkäsivät alueelle ryöstön yrityksessä käytetyn harmaan Ford Transitin ja sinisen Mercedes Viton, ja jatkoivat tästä luultavasti matkaa muilla kulkuneuvoilla.

– Olemme erityisen kiinnostuneita alueen tapahtumista ja poikkeuksellisesta liikenteestä. Sieltä olevat havainnot ovat vähäisiä, Topi-Hulmi sanoo.

Topi-Hulmi myös kertoo, että KRP on saanut varmuuden siitä, että tekijät eivät saaneet saalista. Tapausta tutkitaan tällä hetkellä törkeän ryöstön yrityksenä, mutta rikosnimikkeitä tulee luultavasti tutkinnan edetessä vielä lisää.

Salon Suomusjärvellä yritettiin torstaina aamulla ryöstää G4S Suomen arvokuljetusauto Turun ja Helsingin välisellä moottoritiellä. Tekijät pysäyttivät auton tukkimalla sen tien kuorma-autolla. Lisähämminkiä he loivat sytyttämällä henkilöauton tuleen tien varrella.

 Arvokuljetusauton kuljettaja oli autossa yksin. Hänet pakotettiin poliisin mukaan aseella uhaten ulos. Kuljettaja ei loukkaantunut ryöstön yrityksessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.