KRP kiinnostui netissä liikkuvasta henkilörekisteristä – "Asiasta voi tehdä rikosilmoituksen"

Keskusrikospoliisi on kiinnostunut netissä liikkuvaan mahdollisesta henkilötietorekisteristä ja selvittää parhaillaan, täyttyvätkö tapauksessa jonkin rikoksen tunnusmerkit.

Käytännössä KRP tutkii sitä, onko kyseessä laiton henkilörekisteri. Tämän jälkeen poliisi päättää, käynnistetäänkö asiassa esitutkinta.

Rikoskomisario Jyrki Kaipanen KRP:stä vahvistaa asian, mutta ei vielä tässä vaiheessa osaa kertoa, mikä tutkinnan aikataulu tulee olemaan.

Rekisteriin on kerrottu olevan koottu jopa kahden miljoonan suomalaisen tiedot. Sosiaalisessa mediassa on levinnyt kuvakaappauksia kyseisestä rekisteristä, johon on listattu todellisten henkilöiden nimiä.

Kaipasen tietoon ei ole kuitenkaan tullut, että listalle päätyneet henkilöt olisivat tehneet asiasta rikosilmoitusta.

– Jos henkilö kokee, että on joutunut rikoksen kohteeksi, asiasta voi ilman muuta tehdä rikosilmoituksen, Kaipanen sanoo.

Kohusivusto MV-lehden julkaisija Ilja Janitskin kertoi keskiviikkona, että rekisteri on hänen yrityksensä kokoama. Janitskin kertoi asiasta omalla Facebook-sivullaan.

– Järjestelmä on kehitetty aikoja sitten minun omistamalleni SMS-mainosfirmalle, että viestit löytävät oikeaan osoitteeseen. Tämä on täysin laillista, johon Facebook tarjoaa palvelunsa. Markkinointityökalu, Janitskin kirjoitti.

Jopa miljoonat yhteystiedot leviävät netissä – Taustalla MV-lehden julkaisijan yritys

Uusimmat

Kotimaa

Neljä autoa peräänajokolarissa Nelostiellä Viitasaaren keskustan kohdalla – pohjoiseen menevä ajokaista suljettiin onnettomuuden vuoksi

Muuramen kunta yrittää herättää Riihivuoren laskettelukeskuksen henkiin: aloitti rinneyrittäjän etsinnän

Mies raiskasi 14-vuotiaan toistuvasti, tuomittiin viideksi vuodeksi vankeuteen

Täydennystä viinitarjoiluun voi hakea vielä lauantaina – katso pääsiäisen muistilista aukioloista ja joukkoliikenteen aikatauluista

Karstulan kunnanjohtajakandidaattien joukossa on mediakohun pyörteisiin joutunut ex-kansanedustaja ja entisiä kunnanjohtajia – katso kaikkien 17 hakijan nimet

Pellit kolisivat peräänajossa Jyväskylän Rantaväylällä – autot selvisivät pienin vaurioin

Kevään lämpöennätys rikki: Kemiönsaaressa kuroteltiin kohti 20 asteen rajaa

Useita kansanedustajia on ehdolla EU-vaaleissa – moni heistä ei tiedä, lähtisikö Brysseliin oikeasti

Keskikesän Saunamaakuntaviikko kerää löylyttelyn ystävät yhteen – luvassa kaikkea aina turvesaunasta, saunamaratoniin ja Saunanlämmityksen MM-kisoihin

Timo Soini sanoo jättävänsä politiikan – "Astun Senaatintorille vapaana miehenä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.