KRP:n apulaispäällikkö Trevoc-hankinnoista: Hälytyskellot soivat

Helsingin poliisilaitoksen halu hankkia seurantalaitteita juuri Trevocilta epäilytti keskusrikospoliisin apulaispäällikköä Tero Kurenmaata. Häntä on kuultu tänään todistajana Jari Aarnioon liittyvässä seurantalaitejutussa Helsingin käräjäoikeudessa.

Kurenmaa kertoi tapahtumista poliisin sisäisessä palavereissa, jossa hankinnoista keskusteltiin kesällä ja syksyllä 2009. Hänen mukaansa vaihtoehtoja Trevocille olisi ollut, mutta Trevocia ei niihin vertailtu.

– Se tuntui kertakaikkiaan hämärältä ja hälytyskellot alkoivat soida.

KRP vastusti laitteiden hankkimista Trevocista, jonka toimitusjohtaja oli aiemmin irtisanottu KRP:stä.

– Jos on henkilö meiltä luottamuspulan takia irtisanottu, ei sellaisen henkilön kanssa ruveta yhteistyöhön kaiken maailman salaisten vempainten ja vimpainten kanssa.

Kokousmuistiinpanojen mukaan hän epäili kokouksessa myös sitä, voiko yrityksellä olla yhteyksiä poliisiomistukseen. Kurenmaa kertoi oikeudessa keskustelleensa jälkeenpäin "oman väen" kanssa siitä, hyötyykö joku hankinnoista asiattomasti.

– Mitään näyttöä ei ollut. Se oli vain omituinen juttu.

Kurenmaa katsoi Helsingin poliisin ottaneen tietoisen riskin hankkiessaan laitteita Trevocilta.

Aarniota syytetään Trevoc-haarassa virka-, petos- ja lahjusrikoksista. Hän kiistää kaikki syytteet. Aarnion mukaan hänellä ei ollut mitään roolia Trevocissa, eikä hän ollut päättämässä seurantalaitehankinnoista.

 Myös Trevocin toimitusjohtaja kiistää syytteet.