KSML seuraa oikeudenkäyntiä: Kuka hakkasi miehen hengiltä Palokassa?

Keski-Suomen käräjäoikeudessa käsitellään Palokan Saarijärventiellä marraskuun alussa tapahtunutta 54-vuotiaan miehen väkivaltaista kuolemaa. Oikeudenkäynnille on varattu kaksi päivää.

Syyttäjä vaatii miehen kanssa liikkuneelle, tekohetkellä 30-vuotiaalle miehelle kymmenen vuoden vankeusrangaistusta taposta. Syyttäjän mukaan mies pahoinpiteli sängyssä puolustuskyvyttömänä maanneen uhrin lukuisilla iskuilla eri puolille kasvoja ja vartaloa: nyrkinlyöntejä, potkuja ja lyöntejä esineillä. Väkivallan johdosta uhrin hengitysteihin syntyi murskavammoja ja mies tukehtui. Syyttäjän mukaan tekijä on poistunut pahoinpitelyn jälkeen asunnosta ja jättänyt uhrin kuolemaan. Ainakin yksi naapuri oli kuullut tätä ennen asunnosta riitelyä, tappouhkauksia ja lyömisen ääniä.

Syytetty myöntää liikkuneensa uhrin kanssa, mutta kiistää kaiken väkivallan heidän välillään. Puolustus vetoaa siihen, että syytetty pidätettiin pian tapahtumien jälkeen, mutta hänessä ei havaittu merkkejä pahoinpitelyyn syyllistymisestä.

Uhrin poika vaatii läheisen kuoleman aiheuttamasta kärsimyksestä 8000 euron korvauksia ja hautajaiskulujen korvaamista.

Ksml.fi seuraa oikeudenkäyntiä

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .