KSML-verkkokysely: Media ei ole tasapuolinen

Toimittajat eivät ole työssään tarpeeksi tasapuolisia. Tätä mieltä on suurin osa Keskisuomalaisen verkkokyselyyn osallistuneista, joita oli yhteensä reilut 700.

Neljä viidestä vastaajasta (81 pros.) katsoo, että toimittajien tasapuolisuudessa on parantamisen varaa. Loput eli 19 prosenttia vastaajista ei näe ongelmaa median tasapuolisuudessa.

Asia puhuttaa myös eduskunnassa, jossa perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio on tehnyt kirjallisen kysymyksen median objektiivisuudesta. Tavion mukaan ihanteellista olisi, jos toimittajiksi hakeutuisi poliittisesti neutraaleja henkilöitä, jotka eivät anna ideologian vaikuttaa työhönsä.

Uutinen Tavion kirjallisesta kysymyksestä viritti vilkkaan keskustelun Keskisuomalaisen verkkolehdessä.

– Toimittajat tuntuvat olevan nykyään kaikki hallituksen linjoilla olevia kokoomuslaisia, joille on annettu toimeksiannoksi laatia juttuja röyhkeistä, juopoista ja laiskoista työttömistä, totesi Jukka Laine.

Jarmo Nahkamäen mielestä toimittajien omat näkemykset heijastuvat jutuissa liikaa.

– Toimittajan tehtävä ei ole politikoida. Tavio on oikeilla jäljillä, Nahkamäki totesi.

Kari M. Oittinen laajensi näkökulmaa uskontoon.

– Esimerkiksi tällä hetkellä on jälleen muodissa pääministerin jahtaaminen varsinkin, jos samalla voidaan mollata perheitä, joilla on jonkinlainen sidos johonkin Suomen kirkon herätysliikkeeseen, Oittinen totesi.

Myös Unto Pynnönen komppasi Ville Taviota.

– Suomen erittäin puolueellinen valtamedia Ylen johdolla lobbaa joitakin sille toimeksiannettuja asioita näyttävästi toistuvalla syötöllä kansalle ja vastaavasti jättää monesti kokonaan uutisoimatta tarkoituksella sellaisia asioita, joista ei kansalaisten haluta tietävän. Valtamedia pimittää kansalta puolueellisesti monia uutisaiheita myös kiertoilmaisuja käyttäen esimerkiksi rikoksista ja niiden tekijöistä uutisoidessaan, jolloin esimerkiksi rikollisten oikeita taustoja on vaikea kansalaisten tietää, Pynnönen latasi.

Kriittistä linjaa jatkoi Keskisuomalaisen Facebook-sivulla Tero Salmi.

– En edes muista, koska olisin viimeksi lukenut toimittajan kirjoittaman jutun aiheesta X, jossa ei olisi maistunut takahampaita myöten toimittajan oma mielipide käsiteltävään aiheeseen, Salmi kirjoitti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .