Kaahaavan rattijuopon pako katkesi poliisin piikkimattoon ja etälamauttimeen Raahessa

Kaahailijan monivaiheinen matka päättyi piikkimattoon ja etälamauttimeen sunnuntaiaamuna Raahessa, kertoo poliisi.

Oulun poliisin mukaan hätäkeskus ilmoitti puoli kuuden aikaan, että nainen oli yrittänyt estää miestä lähtemästä humalassa auton rattiin. Mies oli kuitenkin lähtenyt ajamaan, ja avoin kuskin ovi oli kaatanut naisen maahan. Nainen oli loukannut toisen kätensä ja toisen jalkansa, ja hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan.

Pian poliisipartio tavoitti teosta epäillyn autoilijan ajamasta Raahen Kaupunginmetsässä. Auton kyydissä oli yksi matkustaja.

Kuljettaja ei totellut poliisin pysäytysmerkkiä, vaan ajoi kovaa ylinopeutta ja aiheutti useita vaaratilanteita. Poliisi ajoi autoa takaa ympäri Raahea ja päätyi kantatielle 88, jota pitkin takaa-ajo jatkui Raahen suuntaan.

Honganpalon kohdalla toinen poliisipartio asetti kaahailijan eteen piikkimaton. Renkaiden puhkeaminenkaan ei saanut miestä pysähtymään, mutta takaa-ajava poliisipartio puski auton tieltä Satamakankaantiellä. Kiinnioton yhteydessä poliisi käytti etälamautinta.

Poliisin mukaan kuljettaja puhalsi törkeän rattijuopumuksen lukemat.

Kukaan ei loukkaantunut takaa-ajossa. Takaa-ajettu auto vaurioitui kauttaaltaan, ja kahteen poliisiautoon tuli pieniä peltivaurioita.

Poliisi tutkii tapausta muun muassa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä törkeänä rattijuopumuksena.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .