Kaapissa pamahti: Paketissa olleista paristoista uhkaava tulipalo Viitasaarella

Viitasaarella syttyi tiistaina iltapäivällä harvinaislaatuinen uhkaava tulipalo, jonka epäillään saaneen alkunsa paristoista.

Keski-Suomen pelastuslaitos sai hälytyksen pienestä rakennuspalosta Vuorilahden alueella sijaitsevassa omakotitalossa kello 13.54.

Talon asukkaat olivat kuulleet kaksi kovaäänistä pamausta, jonka jälkeen kaapista oli alkanut nousta savua ja palovaroitin oli alkanut huutamaan.

Kaapissa säilytettiin paristoja, jotka olivat jostakin syystä syttyneet palamaan ja sytyttäneet myös muuta ympärillään ollutta irtainta. Asukkaat saivat sammutettua palon itse oikeaoppisesti jauhesammuttimella.

Asemamestari Ville Ala-Kokon mukaan kyseessä eivät olleet käytetyt paristot, vaan paristot olivat käyttämättömiä ja vielä paketissaan.

– Paristot olivat olleet kaapissa maksimissaan vuoden, eivät siis mitenkään vanhoja. Osa oli paketissa ja osa ilmeisesti irrallaan. Palon alku oli uhkaava ja onneksi asukkaat olivat kotona ja havaitsivat syttymisen. Pahimmillaanhan koko talo olisi palanut, hän totesi.

Keski-Suomen pelastuslaitos arvioi tapauksen tiistaina erittäin harvinaiseksi.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK kampanjoivat viime vuonna käytettyjen paristojen ja akkujen teippaamisen puolesta, sillä huolimattomasti säilytettyinä oikosulkuun joutuessaan seurauksena voi olla tulipalo.

Tulipaloriski kerrottiin olevan helposti vältettävissä teippaamalla paristojen ja akkujen virtanavat piiloon heti laitteesta poistamisen jälkeen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .