Kaatuneesta ajoneuvoyhdistelmästä valui tuhansia litroja lämmitysöljyä jokeen Salossa

Pelastuslaitoksen mukaan puhdistustyö on vaikeaa, koska Kiskonjoki on jäässä ja öljyä näyttää päässeen jääpeitteen alle.

Salossa Perniöntiellä ojaan kaatuneesta ajoneuvoyhdistelmästä on valunut lämmitysöljyä maastoon ja Kiskonjokeen. Pelastuslaitos arvioi ympäristöön valuneen öljyn määräksi 7 000 litraa.

Pelastuslaitoksen mukaan puhdistustyö on vaikeaa, koska Kiskonjoki on jäässä ja öljyä näyttää päässeen jääpeitteen alle. Öljy ei tiettävästi ole ainakaan vielä päässyt leviämään vahinkopaikkaa pidemmälle, koska virtaus ei ole suurta.

Pelastuslaitos pyrkii poistamaan öljyä maastosta imuautoilla. Öljyn etenemistä Kiskonjoessa aiotaan estää öljyntorjuntapuomeilla, jos joesta löytyy sulia kohtia. Onnettomuuspaikalle on myös kutsuttu Ympäristökeskuksen asiantuntija.

Onnettomuus sattui ennen puolta viittä aamulla noin 700 metriä Saarijärventien ja Hästöntien risteyksestä Tammisaaren suuntaan. Onnettomuuspaikka on lähellä jokea.

– Kiskonjoki on hyvin luonnonläheinen joki, ja haluttaisiin kyllä sen säilyvän puhtaana. Nyt on valitettavasti öljyä vesistössä, sanoo päivystävä päällikkö Mika Kontio Varsinais-Suomen pelastuslaitoksesta.

Aluksi vuotoa näytti olevan vain ajoneuvon polttoainesäiliöstä. Isompi vuoto havaittiin, kun ajoneuvoa päästiin tyhjentämään öljystä.

Kontion mukaan edessä on pitkä urakka. Lämpimällä säällä lämmitysöljy höyrystyisi helposti auringonpaisteessa, mutta pakkasoloissa höyrystymistä ei juuri tapahdu, vaan öljy pitää kerätä pois.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.