Kaatuneet puut katkaisivat junaliikenteen Jämsän ja Jyväskylän välillä

Junat korvataan toistaiseksi linja-autoilla. Liikenne palautuu näillä näkymin ennalleen vasta kolmen aikaan aamuyöllä.

Jyväskylän ja Jämsän välinen junaliikenne on pysäytetty kaatuneiden puiden aiheuttamien vaurioiden vuoksi.

Liikenne radalla katkesi, kun pendolino-junan virroitin osui sähköradan rakenteisiin nojanneisiin puihin. Sekä juna että radan rakenteet vahingoittuivat törmäyksessä.

Vika saadaan Liikenneviraston rataliikennekeskuksen liikennepäällikkö Rauno Helanderin mukaan korjattua noin 12 tunnissa, eli liikenne palautuu ennalleen kolmen aikaan aamuyöllä.

Sitä ennen vika ehtii vaikuttaa kymmeneen junavuoroon, jotka korvataan VR:n mukaan linja-autoilla. Matka-aika tulee Helanderin mukaan todennäköisesti pidentymään, sillä junalla matkustaminen on Jyväskylän ja Jämsän välillä bussia nopeampaa.

Tuuli vaarallisen voimakasta

Ilmatieteen laitoksen mukaan tuuli on Keski-Suomessa torstaina mahdollisesti vaarallisen voimakasta. Tuulivaroitus on voimassa kello 22.30 saakka.

Varoituksen mukaan Keski-Suomessa luoteistuuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla. Tuulen nopeus puuskissa voi olla 15 m/s. Tämä voi aiheuttaa yksittäisiä puun kaatumisia ja lyhyitä sähkökatkoja.

Tuulivaroitus ulottuu Keski-Suomeen myös perjantaina. Perjantaina tuulivaroitus maa-alueille Keski-Suomessa on voimassa kello 9-18.

Pohjoistuuli on perjantaina vaarallisen voimakasta päivällä. Tuulen nopeus puuskissa on 20 m/s. Tämä voi aiheuttaa yleisesti tuulivahinkoja ja sähkökatkoja sekä suurta raivaustarvetta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .