Kadetille tuomio kurssitovereihin kohdistuneista rikoksista – uhkasi työntää kepin peräaukkoon

28-vuotias Maanpuolustuskorkeakoulussa opiskellut helsinkiläismies on tuomittu sotilasoikeudenkäynnissä Jyväskylässä sakkoihin rikoksista, joihin hän syyllistyi kadettina. Miehen katsottiin syyllistyneen kahteen toiseen sotilaaseen kohdistuneeseen pahoinpitelyyn, toiseen sotilaaseen kohdistuneeseen laittomaan uhkaukseen sekä neljään palvelusrikokseen.

Hänet tuomittiin 50 päiväsakkoon, josta maksettavaksi tuli 300 euroa. Oikeus otti rangaistusta mitatessaan huomioon sen, että miehen koulutus Maanpuolustuskorkeakoulussa on rikosten vuoksi keskeytetty.

Rikokset tapahtuivat Helsingissä, Kuhmossa ja Jyväskylässä syyskuun 2014 ja toukokuun 2015 välisenä aikana. Helsingissä Santahaminan kasarmin parkkipaikalla tuomittu oli lyönyt kurssikaveriaan nyrkillä kasvoihin. Ampumaleirillä Kuhmossa hän oli lyönyt teltassa kurssitoveriaan halolla useita kertoja jalkoihin ja uhannut työntää kädessään olleen kepin toisen kurssitoverinsa peräaukkoon. Jyväskylässä hän oli rikkonut majoituspaikassa hiljaisuutta koskevia määräyksiä ja muiden sotilaiden oikeutta käydä levolle muun muassa paiskomalla yöllä ovia ja sytyttämällä valoja.

Kaikkien tilanteiden taustalla oli ollut kurssikavereiden välistä keskinäistä "pelleilyä", joka oli tuomitun osalta mennyt niin sanotusti yli. Kurssitovereilla ei ollut asiassa vaatimuksia. Syyttäjä nosti syytteet sotilasoikeudenkäyntilain perusteella, koska katsoi erittäin tärkeän yleisen edun vaativan syytteen ajamista, koska kyseessä on sotilasyhteisö, jossa käsitellään runsaasti vaarallisia räjähteitä, aseita ja ampumatarvikkeita.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .