Kadunvarsipysäköinnin maksaminen kännykällä yhä yleisempää

Kadunvarsipysäköintinsä maksaa puhelimella jo noin seitsemän prosenttia autoilijoista Jyväskylässä. Sen osuus kasvoi viime vuonna noin 50 prosenttia edellisvuodesta, Jyväs-Parkki Oy:n toimitusjohtaja Hannu Leskinen kertoo.

Katujen varsiin pysäköitiin Jyväskylässä viime vuonna keskimäärin 130 000 euron edestä kuukaudessa. Siitä kännykällä maksettiin 9000 euroa.

Kännykkäparkkeerauksia oli vuoden aikana noin 41 500, yli puolet enemmän kuin edellisvuonna, palvelua tuottavasta EasyPark Suomesta kerrotaan.

Ylivoimainen enemmistö autoilijoista haluaa silti yhä maksaa pysäköintinsä kadun varressa kolikoilla. Kortilla maksetaan vain noin neljäsosa tapahtumista. Sen sijaan parkkitaloissa maksetaan puolet kortilla ja puolet kolikoilla.

– Vaikea sanoa, miksi korttimaksaminen ei vedä kadunvarressa tuota enempää. Puhelinmaksaminen on lähtenyt kadulla korttia paremmin kasvuun, Leskinen sanoo.

Pysäköinnin voi maksaa sekä älypuhelimen sovelluksella että tavallisella puhelimella soittamalla automaattiseen palveluun.

Lähimaksaminen tulossa

Seuraava uudistus on lähimaksaminen. Hannu Leskinen arvelee, että se tulee mahdolliseksi Jyväskylässä tänä tai ensi vuonna.

Maksaminen tapahtuu nopeasti vilauttamalla lähimaksuominaisuudella varustettua korttia pysäköintiautomaatin lukijaan.

Menettely on jo nyt käytössä useissa kaupoissa.

Pysäköinneistä kertyi viime vuonna Jyväskylässä noin 9 miljoonan euron liikevaihto. Siitä noin 7,2 miljoonaa tuli parkkitaloista.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .