Kahdeksasluokkalainen poika uhkaili koulua kuukausikaupalla

Viljakkalan koulu-uhkailijan henkilöllisyys on selvinnyt. Kyseessä on 14-vuotias poika, joka on koulun oppilas.

Sisä-Suomen poliisi otti kahdeksatta luokkaa käyvän pojan kiinni 9. marraskuuta epäiltynä väkivaltaisten uhkausviestien lähettämisestä Viljakkalan koulun ja Ylöjärven koulutoimen virkamiehille. Helmikuun ja lokakuun välillä koulun henkilökunnalle lähetettiin yhteensä 54 erilaista viestiä, joissa uhattiin muun muassa pommien räjäyttämisellä tai saapumisella koululle erilaisilla aseilla varustautuneena.

Useissa viesteissä vaadittiin koulun evakuoimista. Kaikki viestit lähetettiin internetin anonyymisovelluksia hyväksi käyttäen, jolloin viestien lähettäjää ei voitu saada selville teknisesti seuraamalla. Uhkausviestit ovat aiheuttaneet suurta huolta oppilaiden, vanhempien ja koulun henkilökunnan keskuudessa.

Epäillyn henkilöllisyys selvisi koulun, Sisä-Suomen poliisin ja keskusrikospoliisin kyberkeskuksen yhteistyöllä. Poliisin suorittamissa kotietsinnöissä epäillyn tietokone ja matkapuhelin takavarikoitiin. Laitteita tutkittaessa saatiin vahvaa näyttöä epäillyn syyllistymisestä tekoihin. Kuulusteluissaan epäilty kiistää lähettäneensä viestejä. Hän on ollut haluton selvittämään asiaa.

Tutkinnassa ei ole tullut esiin viitteitä, joiden mukaan epäilty olisi konkreettisesti valmistautunut väkivaltaiseen tekoon. Hänellä ei myöskään vaikuta olevan tekijäkumppania. Epäilty on luovutettu sosiaaliviranomaisten huostaan.

Sisä-Suomen poliisi jatkaa asian selvittämistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ylöjärveläiskoulu sai taas uhkausviestin – Koulussa varauduttu

Uusimmat

Kotimaa

Tuoko avarampi magneettikuvauslaite apua ahtaanpaikankammoon? – Jyväskyläläinen lääkärikeskus hankki miljoonainvestoinnilla nykyaikaisen ja ekologisen laitteiston

Syksyn yo-kirjoitusten paras tulos Kempeleen lukiossa: abiturientti sai 8 laudaturia ja 2 eximiaa

Keski-Suomen Valokuituverkoille etsitään nyt ostajaa – kunnat kyyryssä velkataakan alla

Hoitajamitoituksen laskentatavalle pyyhkeitä lausuntokierroksella – "ei ole kaikilta osin ymmärretty, mitä ollaan säätämässä"

Joutsassa syttyi aamulla tulipalo rakennuksen tuulikaapista – "Kyseessä on ilmeisesti vapaa-ajan asunto, jossa ei ole ihmisiä paikalla"

Yön uutiskooste: Postin vuokratyövoiman käyttö tänään valtio-omistajan syynissä, Hovioikeus käsittelee viimeistä syytettä isossa jengijutussa

Jyväskylän keskustaan tulossa iso kulttuuriuudistus: "Käänteentekevin sitten Kävelykadun perustamisen"

Kalat saavat odottaa: Vesilain uudistus ei räjäytä patoja vielä vuosiin – Ministerin mukaan uudistus "ei ole helppo harjoitus"

Hovioikeus käsittelee viimeistä syytettä isossa jengijutussa, jota tutkitaan yhä KRP:ssä – kokonaisuus poiki United Brotherhoodin lakkauttamiseen tähtäävän kanteen

EIT:ltä tulossa ratkaisu tapauksessa, jossa mies tapettiin Irakissa – palauttiko Suomi miehen Irakiin väärin perustein?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.