"Kahden desilitran lasillinen riittää hyvin maisteluun" – Oluen ystävät edustavat positiivista juomakulttuuria Olutsatamassa Jyväskylän Lutakossa

Kolmatta kertaa järjestettävä Olutsatama kerää jälleen sankan joukon oluenmaistelijoita Jyväskylän satamaan perjantaina ja lauantaina.

Lutakkoon on tänä vuonna saapunut 26 panimoa eri puolilta Suomea. Mukana on tänä vuonna myös kolme ulkomaalaista toimijaa.

Janakkalan kunnasta Tervakoskelta kotoisin olevat Timo ja Jaana Ohra-aho ovat käyneet samanhenkisissä tapahtumissa aiemmin, mutta kerta on ensimmäinen Olutsatamassa.

– Yhden päivän lipulla lähdettiin käymään, kun olimme muutenkin tällä suunnalla käymässä, kertoi Jaana Ohra-aho.

– Tarkoituksena on maistella erilaisia oluita ja kahden desilitran lasillinen riittää siihen hyvin. Välistä huuhtoo lasin ja suun vedellä, niin maistaa seuraavankin oluen, jatkoi Timo Ohra-aho.

 

Jyväskyläläiset Saara Juvonen, Taru Norrena ja Mikko Halkiranta ovat käyneet tapahtumassa alusta alkaen. Mango-chiliolutta nauttiva Emmi Kärnä oli paikalla toista kertaa. Kaikilla oli suunnitelma viettää tapahtumassa molemmat päivät.

– Monipuolinen valikoima kannustaa maistelemaan oluita, eikä tarkoitus ole missään nimessä ryypätä, teroitti Norrena.

– Lempiolueni tähän mennessä on ehdottomasti ollut Hailuodon panimon Pellonmaito, mutta en kyllä ole vielä ehtinyt maistaa edes puolia, sanoi Halkiranta.

Olutsataman tavoitteena on tukea erityisesti pieniä, aloittelevia panimoita ja luoda positiivista juomakulttuuria.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .