Kahdentoista rastin kierros sai pyöräilijät liikkeelle perinteisessä kuvasuunnistuksessa

Kaksitoista kohdetta, kaikista pieni osa valokuvassa tunnistamista varten. Rastien perässä pyöräili sunnuntaina Jyväskylässä reippaasti yli 300 pyöräilijää, sillä kisaan osallistuneiden lisäksi rasteja etsittiin omaksi iloksi.

– Tapahtumassa jätettiin sunnuntaina 317 hyväksyttyä kilpailulomaketta, eli vähintään kuusi rastia oli löytynyt. 137 pyöräilijää kiersi kaikki 12 rastia, ja sille lenkille tulee minimissäänkin mittaa 25 kilometriä, kertoi Jyväskylän Pyöräilyseura JYPS ry:n puheenjohtaja Teemu Tenhunen.

Vaikeimmin tunnistettavia kohteita tänä vuonna olivat Tenhusen kuuleman mukaan muun muassa Elvis-tupa Vaajakoskella ja Kankaan portti. Myös Lohikosken kentän rasti tuntui olevan monelle hankala löytää.

– Paljon oli perhekuntia matkassa, ja monille perheille tapahtuma oli osa äitienpäivän viettoa. Kovimpia, yli 500 osallistujan ennätyslukemia ei hätyytelty, mihin varmaankin vaikuttivat myös pitkään jatkuneet viileät säät, Tenhunen sanoi.

Sunnuntaina oli jo aurinkoista, mutta tuuli painoi polkijoiden jaloissa.

Pääpalkintona kaikki 12 rastia kiertäneiden kesken arvotaan polkupyörä. Myös hauskin tai hauskimmin tuunattu pyörä tai asu palkitaan.

Pyöräilyviikon perinteisen koko perheen liikuntatapahtuman järjestivät JYPS ja Keskisuomalainen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .