Kahta miestä puukotettiin Jyväskylässä – vangitulla aiempia puukotustuomioita

Kahta miestä puukotettiin Jyväskylän Pupuhuhdassa tiistaina aamuyöllä. Puukotukset tapahtuivat sen jälkeen, kun miehet olivat riitautuneet kadulla kohtaamansa kolmen hengen, yhden miehen ja kahden naisen, seurueen kanssa. Riita seurueiden välillä kärjistyi jonkinlaiseksi fyysiseksi yhteenotoksi, mutta tilanne ehti jo rauhoittua ja osapuolet olivat poistuneet eri suuntiin, kun naisten kanssa liikkeellä ollut mies lähti seuraamaan mieskaksikkoa ja puukotti molempia.

Vuonna 1987 syntynyt mies sai teräaseesta vartaloonsa vakavia vammoja. Hän oli vielä perjantaina sairaalahoidossa, muttei poliisin mukaan enää hengenvaarassa. Vuonna 2002 syntynyt mies loukkaantui lievemmin teräaseen lävistettyä hänen kämmenensä.

29-vuotias epäilty poistui teon jälkeen paikalta, mutta hänet otettiin kiinni lähistöllä sijaitsevasta asunnosta. Keski-Suomen käräjäoikeus vangitsi miehen perjantaina todennäköisin syin epäiltynä tapon yrityksestä ja törkeästä pahoinpitelystä.

Vangitulla on aiempia tuomioita puukotuksista. Hän pääsi viime syksynä ehdonalaiseen vapauteen istuttuaan puukottamalla tehdystä taposta Jyväskylässä 2012 saamaansa tuomiota. Ennen henkirikosta hän oli vapautunut vankilasta, jossa suoritti 2009 Jyväskylässä tapon yrityksestä ja törkeästä ryöstöstä saamaansa tuomiota. Myös tässä tapauksessa tekovälineenä oli puukko.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .