"Kaikille maahanmuuttokriitikoille ei mene sana perille"

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän halla-aholaiset ovat Timo Soinin hampaissa hänen uudessa kirjassaan Peruspomo. Kirjan alkupuolella Soini ruotii nykyisen kansanedustajan Jussi Halla-ahon toimintaa viime EU-vaalien alla.

–Olen käynyt keskusteluja Halla-ahon ja kumppaneiden kanssa tietynlaisten uutisten toistuttua aina uudelleen, mutta kaikille sana ei mene perille, Soini viittaa ryhmänsä maahanmuuttokriitikoihin.

Hän arvelee, että Halla-aho olisi pitänyt ottaa puolueen EU-vaaliehdokkaaksi, jos tämä olisi heti ilmoittanut, että yrittää lopettaa ehdokkuutensa varmistamiseksi käynnistetyn nimien keräämisen.

–Sittenhän hänet olisi ollut pakko ottaa ehdokkaaksi. Mikä olisi ollut syy olla ottamatta? Valituksenalainen sakkotuomio alemmasta tuomioasteesta ei olisi riittänyt perusteeksi. Tai ainakin se olisi ollut aika tylsästi tehty, enkä osaa sanoa, mitä sitten olisimme tehneet. Todennäköisesti hän olisi ollut listalla.

Kehujakin Halla-aho Soinilta saa. Yhdessä kohdassa mutkan kautta.

–Aina tulee jotain yllättävää, ja suurimmaksi osaksi sellaista, joka ei johdu omasta toiminnastani. Siellä ovat olleet hakkaraiset, halla-ahot, hirvisaaret. Jos ei muuta, niin sitten Olli Immonen menee pöhköyksissään A-talkiin. En viitsinyt edes katsoa, kun otti niin päähän. Susanne Päivärinta veti Immosta ihan alta lipan.

–Maahanmuuttokriitikoista Halla-aho on ainoa, joka siellä pärjää. Olenkin huomannut, etteivät he häntä enää oikein kutsutakaan.

Soinin mukaan toimittajat ovat liioitelleet halla-aholaisten merkitystä perussuomalaisten eduskuntaryhmässä.

–Se kävi ilmi (Juho) Eerolan leimautumisessa halla-aholaiseksi, mikä johti siihen, että hänellä ei ollut riittävää kannatusta valiokunnan puheenjohtajaksi.

Soini viittaa tapahtumasarjaan, jossa Jussi Halla-aho joutui jättämään hallintovaliokunnan puheenjohtajuuden sakkotuomionsa takia ja ilmoitti haluavansa seuraajakseen Juho Eerolan.

–Juho Eerola tästä maahanmuutto-falangista on hoksnokkapoika. Hän olisi lahjakas, jos vain keskittyisi asioihin, Soini kehaisee kirjassa toisaalla.

Soini salasi sydänoperaationsa presidentinvaalien jälkeen

Soini suomii: "Oinonen yllättää positiivisesti vain olemalla hiljaa"