Kaikki äänet on laskettu: Virkkunen, Pekkarinen ja Hakkarainen läpi Keski-Suomesta – KSML.fi seurasi EU-vaalien tapahtumia hetki hetkeltä

Keskisuomalainen seurasi EU-vaalien 2019 tapahtumia hetki hetkeltä. Vaalien tärkeimmät uutiset päivittyivät vaali-illan aikana tähän juttuun.

EU-vaalit hetki hetkeltä

00:38: Seuranta on päättynyt. Lue alta, miten jännittävä vaali-ilta eteni kaikkine vaiheineen.

00:03: Samulinniemen senaattori Mauri Pekkarinen (kesk.) jatkaa nyt uraansa EU:n ytimessä. Hän keräsi reilut 68 000 ääntä. Lue Pekkarisen haastattelu täältä.

23:56: Euroopan parlamentti sirpaloituu odotetusti, kun liberaalit ja populistit kirivät. Saksassa pyyhkäisi voimakas vihreä aalto. Lue lisää koko Euroopan vaalituloksesta täältä.

23:48: Konkaripoliitikko Paavo Väyrynen jäi kauaksi uudelleenvalinnasta. Äänimäärä putosi EU-vaaleissa merkittävästi viime vaaleista. Väyrynen jäi näissä vaaleissa runsaaseen 13 000 ääneen, kun hän viime vaaleissa vuonna 2014 sai sai lähes 70 000 ääntä.

23:43: Teuvo Hakkarainen (ps.) sai 29 075 ääntä. Hän oli hyvillään siitä, että Keski-Suomi sai peräti kolme meppiä. "Se on pieneltä maakunnalta kova juttu." Lue Hakkaraisen haastattelu ja katso videotallenne vaalivalvojaisista täältä.

 

23:40: Henna Virkkunen (kok.) keräsi yli 70 000 ääntä, yli 26 000 enemmän kuin edellisellä kerralla. Maanantai-illaksi Virkkunen aikoi ehtiä Jyväskylään katsomaan poikansa pesäpallo-ottelua. Lue Virkkusen haastattelu täältä.

23:38: 26-vuotias Alviina Alametsä (vihr.) on se 14. europarlamentaarikko, jonka työ alkaa vasta sitten, kun Britannian EU-ero toteutuu. Lue lisää täältä.

23:36: Vaalien äänikuningattareksi ylsi perussuomalaisten Laura Huhtasaari. Lue Uutissuomalaisen juttu Huhtasaaresta täältä.

23:35: Demarien entinen puheenjohtaja ja eduskunnan entinen puhemies Eero Heinäluoma (sd.) oli eurovaalien äänikuningas yli 128 000 äänellä. Lue Uutissuomalaisen juttu Heinäluomasta täältä.

23:34: Vihreiden Ville Niinistölle yli 111 500 ääntä. Lue Uutissuomalaisen juttu Niinistöstä täältä.

23:24: Kaikki eurovaalien äänet on nyt laskettu: Kokoomukselle 3 paikkaa, vihreille 2, SDP:lle 2, perussuomalaisille 2, keskustalle 2, vasemmistoliittolle 1 ja RKP:lle 1. EU-parlamenttiin valitut: Kokoomus: Henna Virkkunen, Petri Sarvamaa, Sirpa Pietikäinen. Vihreät: Ville Niinistö, Heidi Hautala. SDP: Eero Heinäluoma, Miapetra Kumpula-Natri. PS: Laura Huhtasaari, Teuvo Hakkarainen. Keskusta: Mauri Pekkarinen, Elsi Katainen. Vasemmistoliitto: Silvia Modig. RKP: Nils Torvalds. Katso tarkat äänimäärät täältä.

23:08: Tässä ovat Suomen uudet mepit: katso lista ja lue taustat tästä.

23:05: Euroopan parlamentin paikkajaosta julkistetun ennusteen mukaan Euroopan kansanpuolue EPP säilyy parlamentin suurimpana ryhmänä 177 edustajanpaikalla. Toiseksi suurin ryhmä olisi edelleen sosiaalidemokraatit S&D 147 paikalla. Kolmanneksi suurimmaksi ryhmäksi nousee Alde yhdessä Ranskan Emmanuel Macronin Renessanssi-listan meppien kanssa 101 edustajanpaikalla. Kolme suurinta ryhmää ovat EU-myönteisiä ja voisivat tehdä yhteistyötä, jos yhteinen näkemys tavoitteista löytyy. Vihreille tulosennuste lupaa pariakymmentä lisäpaikkaa ja neljänneksi suurimman ryhmän asemaa EU-parlamentissa 69 edustajanpaikalla. Vasemmisto olisi ennusteen mukaan menettämässä 10 paikkaa ja jäämässä 42 mepin ryhmäksi.

23:00: Myös SDP:n vaalivalvojaisissa enin jännitys siirtyi illan mittaan EU-vaaleista Leijonien jääkiekkofinaaliin. Puolue ehti ennakkoäänten jälkeen hetken elätellä toiveita kolmannesta paikasta, mutta se jäi haaveeksi. Puheenjohtaja Antti Rinne oli kuitenkin tyytyväinen siihen, että kannatus nousi viime EU-vaaleista.

 

22:53: "Mitä selvemmäksi vaalitulos on käynyt, sitä enemmän olen siirtynyt jännittämään jääkiekkoa", kommentoi Mauri Pekkarinen (kesk.) Ylen haastattelussa.

 

22:51: Ylen haastattelema Henna Virkkunen (kok.) kommentoi EU-vaaleja tuoreeltaan näin: "Isot eurooppalaiset teemat nousivat eri tavalla keskusteluun kuin aiemmin. Ihmiset ovat selvästi huolissaan siitä, että ääriliikkeet ovat olleet nousussa. Tällaisena aikana tarvitaan yhtenäistä Eurooppaa ja länsimaisia demokraattisia arvoja." Seuraavaksi Virkkunen toivoi lähtevänsä juhlimaan Suomen MM-kultaa jääkiekossa. Keskisuomalainen seuraa finaalia täällä.

22:48: Kotimaan tulos alkaa olla lopullinen. Neljännessätoista ns. Brexit-paikassa on tällä hetkellä kiinni Alviina Alametsä (vihr.)

22:43: EU:ta hajottamaan pyrkivät oikeistopopulistit eivät pysty horjuttamaan Euroopan parlamenttia vakavasti ensi kaudella. Puolueet saivat enemmän paikkoja, mutta kasvu näyttää pysyneen maltillisena. Lue lisää tästä.

22:42: Vihreät on tekemässä historiansa parasta eurovaalitulosta vajaan 16 prosentin kannatuksella, kun äänistä on laskettu yli 95 prosenttia. Näin puolueelle irtoaisi parlamentista kaksi paikkaa, eli yhden paikan lisäys. Läpimenijät ovat Ville Niinistö ja Heidi Hautala.

22:41: EU-vaalien tulos on tuomassa kaksi uutta kansanedustajaa Arkadianmäelle. Kun kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) lähtee Keski-Suomen vaalipiiristä Brysseliin, hänen tilalleen eduskuntaan nousee ex-kansanedustaja Toimi Kankaanniemi. Toinen EU-parlamenttiin valittu kansanedustaja on perussuomalaisten varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari Satakunnasta. Huhtasaaren paikalle nousee Petri Huru.  Lue lisää tästä.

22:37: Keskustan varapuheenjohtaja Katri Kulmuni ei usko, että puolueen heikolla eurovaalimenestyksellä on vaikutusta käynnissä oleviin hallitusneuvotteluihin. Keskusta on vaaleissa saamassa selvästi vähemmän ääniä kuin esimerkiksi vihreät ja jäämässä viidenneksi suurimmaksi puolueeksi. Keskustan läpimenijät ovat Mauri Pekkarinen ja Elsi Katainen.

 

22:36: Puolassa arvokonservatiivinen ja nationalistinen Laki ja oikeus -puolue on tuoreen ennusteen mukaan EU-vaalien voittaja.

22:30: Kokoomuksesta Euroopan parlamenttipaikkansa uusiva Petri Sarvamaa sanoo, että kokoomuksen eurovaalitulos on odotettu.Perussuomalaisten äänimäärästä Sarvamaa sanoo yllättyneensä. "Odotettua heikompi tulos ehkä yllätti. Ja tietysti myös ilahdutti, sanon ihan suoraan sen."

 

22:29: Ruotsin sosiaalidemokraatit näyttävät pitäneen kärkipaikkansa ja keräävän eurovaaleissa noin neljänneksen äänistä. Maltillinen kokoomus paransi tulostaan selvästi ja oli Ruotsin yleisradioyhtiön ennusteen mukaan keräämässä äänistä 18 prosenttia.

22:23: Jos haluat vaalien välipalana seurata myös jääkiekon MM-finaalia, voit tehdä sen täällä. Tällä hetkellä tilanne huippujännittävässä Kanada–Suomi-ottelussa on kutkuttavasti 1–1.

22:19: Kun Ylen haastattelussa viitasaarelaiselta Teuvo Hakkaraiselta (ps.) kysyttiin, mikä on meppinä hänen tärkein sydämenasiansa, vastaus kuului: "Olen maaseudulta kotoisin ja maaseutupolitiikka on se, mikä koskettaa. Päätösvalta metsistä on pidettävä suomalaisten käsissä."

22:17: Kun äänistä on laskettu yli 95 prosenttia, ja vihreät on ottamassa vaalivoiton suurimpana nousijana. Paikat: kokoomus 3, vihreät 2, SDP 2, PS 2, keskusta 2, vasemmistoliitto 1 ja RKP 1.

22:14: Katso video, jossa läpimenijöihin kuuluva Mauri Pekkarinen (kesk.) kertoo, miten hän osaa eurooppalaisia kieliä ja kuinka häneltä luonnistuvat eurooppalaiset käytöstavat poskisuudelmineen. Pääset videoon tästä.

 

22:12: Kreikan keskustaoikeistolainen Uusi demokratia on päihittämässä eurovaaleissa pääministeri Aleksis Tsiprasin vasemmistolaisen Syriza-puolueen. Vasemmistolainen Syriza on saamassa noin neljänneksen äänistä. Äärioikeistolainen Kultainen aamunkoitto puolitti kannatuksensa ja on jäämässä 4,5 prosenttiin.

22:06: Tähän mennessä lasketut äänet näyttäisivät siltä, että kokoomus säilyttäisi kolme mepin paikkaansa ja asemansa suurimpana puolueena. Läpi ovat menossa Sirpa Pietikäinen, Henna Virkkunen ja Petri Sarvamaa. "Tämä on vahva luottamus kokoomuksen politiikalle, Eurooppa-myönteisyydelle ja ympäristöasioiden ratkaisemiselle", kommentoi Pietikäinen.

 

22:02: Vihreät on juhlistanut hyvää EU-vaalitulostaan Helsingin Tavastia-klubilla. EU-parlamenttiin ovat menossa meppikonkari Heidi Hautala sekä ensikertalaisena vihreiden entinen puheenjohtaja Ville Niinistö. Puolue kasvattaa paikkojaan yhdellä viime vaaleista ja on ainoa Suomessa paikkojaan lisännyt puolue.

 

21:58: Ennusteen mukaan myös vasemmistoliitto näyttäisi pitävän paikkansa Brysselissä. Puheenjohtaja Li Andersson piti puolueen tulosta aika lailla odotettuna. Paikan on ottamassa Silvia Modig.

 

21:54: Kristillisdemokraattien jyväskyläläinen ehdokas Tapio Puolimatka on yksi EU-vaalien yllättäjistä. Hän on saamassa neljänneksi eniten ääniä keskisuomalaisista ehdokkaista. Lue lisää tästä.

 

21:52: Euroopan parlamentin paikkaennuste: EPP 173, S&D 147, Alde 102, vihreät 71, ECR 58, ENF 57, EFD 56, vasemmisto 42, muut ja sitoutumattomat 45.

21:51: Britanniassa paikallisen Britain Elects -vaaliennusteen mukaan uusi Brexit-puolue on matkalla murskavoittoon EU-vaaleissa. Nigel Faragen luotsaama EU-vastainen puolue olisi ennusteen mukaan saamassa yli 31 prosenttia äänistä. Pääministeri Theresa Mayn konservatiivipuolueelle on ennusteen perusteella tiedossa rökäletappio. Lue lisää tästä.

21:47: Konkariedustaja Paavo Väyrysen äänimäärä on putoamassa viime EU-vaaleista merkittävästi, kun äänistä oli laskettu runsaat 70 prosenttia. Viime EU-vaaleissa vuonna 2014 keskustan listalta valittu Väyrynen sai lähes 70 000 ääntä, kun nyt äänisaalis on toistaiseksi runsaat 11 000 ääntä.

21:46: Perussuomalaiset näyttää Ylen ennusteen perusteella saavan EU-parlamenttiin kaksi edustajaa, Laura Huhtasaaren ja Teuvo Hakkaraisen. Puheenjohtaja Jussi Halla-aho totesi ennusteen julkaisun jälkeen, että kolmannen paikan mahdollisuus tiedettiin ennalta niukaksi. Halla-aho huomautti myös, että tulos näyttää olevan puolueen paras koskaan europarlamenttivaaleissa ja sellaisena siihen on pakko olla tyytyväinen.

21:41: Keskustan Mauri Pekkarinen kertoo olevansa tyytyväinen puolueen tulokseen, vaikka keskusta on näillä näkymin menettämässä yhden paikan. "Kaksi paikkaa oli realistinen odotus ja näyttää toteutuvan", Pekkarinen sanoi. Pekkarinen itse on ääntenlaskun tässä vaiheessa saamassa paikan europarlamenttiin. Lue lisää tästä.

 

21:40: SDP:n Antti Rinne pitää puolueen tulosta melko kovana, vaikka lisäpaikka EU-parlamenttiin ei toteutunut. Vielä ennakkoäänten tullessa vaikutti siltä, että SDP olisi saanut yhden lisäpaikan, mutta ääntenlaskun edetessä puolueen paikkamäärä kääntyi kahteen.

21:39: Oikeistopopulistinen Marine Le Penin puolue on kahden ennusteen mukaan Ranskan EU-vaalien voittaja 24 prosentilla. Toisena 22,5 prosentilla ovat EU-myönteisen Emmanuel Macronin listan mepit. Vihreä puolue EEVL on myös ennusteiden mukaan vaalivoittaja noin 12 prosentilla, kun se sai viime vaaleissa 8,9 prosenttia äänistä.

21:37: Jatkopaikan EU-parlamenttiin nappaava Henna Virkkunen (kok.) kertoo tunnelmistaan ja kommentoi Keski-Suomen huippumenestystä tuoreeltaan Keskisuomalaiselle. Katso video tästä.

 

21:36: Oikeistopopulistinen Tanskan kansanpuolue on Tanskan yleisradioyhtiön ennusteen mukaan menettämässä eurovaaleissa puolet kannatuksestaan, pudoten 12 prosenttiin. Vaalien voittajaksi on nousemassa sosiaalidemokraatit.

21:31: Teuvo Hakkarainen (ps.) sanoo olevansa pettynyt perussuomalaisten äänimäärään. Albassa vietetyissä vaalivalvojaisissa oli silti tunnelma katossa Hakkaraisen oman äänimäärän ansiosta. Lue lisää tästä.

 

21:29: EU-vaalien äänestysaktiivisuus on korkein 20 vuoteen, kertoo EU-parlamentti. Lue lisää tästä.

21:21: "Vihreät on nyt suurten puolueiden joukossa", kommentoi Pekka Haavisto Ylen ennusteen julkaisun jälkeen. "Vihreät sai jättimenestyksen Saksassa ja hyvän menestyksen Ranskassa."

21:15: Ylen ennusteen mukaan puolueiden lopullinen kannatus tulisi olemaan tällainen: kokoomus 20,4 %, vihreät 15,2 %, SDP 15,0 %, perussuomalaiset 14,3 %, keskusta 13,7 % vasemmistoliitto 6,9 %, RKP 6,3 %, kristillisdemokraatit 4,9 % ja muut 3,1 %. Suurin nousu kannatuksessa viime vaaleihin verrattuna on ennusteen mukaan vihreillä (+5,9), suurin pudotus keskustalla (–6,0). Lue lisää tästä.

 

21:13: RKP:n Anna-Maja Henriksson pitää europarlamenttipaikan mahdollista säilyttämistä erittäin tärkeänä asiana puolueelle. Ääntenlaskun edetessä nykyinen meppi Nils Torvalds näyttää pitävän pestinsä parlamentissa. Aiemmasta ennusteesta on tässä vaiheessa pudonnut SDP:n Mikkel Näkkäläjärvi.

21:10: Katso videolta, kun Henna Virkkunen seuraa eurovaalien ääntenlaskentaa kokoomuksen vaalivalvojaisissa Helsingissä. Pääset videoon tästä.

21:06: Kolme eniten ääniä saanutta ovat tällä hetkellä SDP:n Eero Heinäluoma, vihreiden Ville Niinistö ja perussuomalaisten Laura Huhtasaari. Seuraa ajantasaisia äänimääriä Keskisuomalaisen vaalitulospalvelusta.

 

21:05: Kotimaan äänestysprosentti on 42,7 ja kokonaisäänestysprosentti 40,7, edellisissä eurovaaleissa luvut olivat 41 ja 39,1.

21:01: Kun äänistä on laskettu 62,6 prosenttia, puolueiden paikkajako on tällainen: kokoomus 3, SDP 2, keskusta 2, vihreät 2, perussuomalaiset 2, vasemmistoliitto 1, RKP 1. Läpi olisivat menossa Sirpa Pietikäinen (kok.), Eero Heinäluoma (sd.), Ville Niinistö (vihr.), Mauri Pekkarinen (kesk.), Laura Huhtasaari (ps.), Petri Sarvamaa (kok.), Miapetra Kumpula-Natri (sd.), Silvia Modig (vas.), Heidi Hautala (vihr.), Henna Virkkunen (kok.), Elsi Katainen (kesk.), Teuvo Hakkarainen (ps.) ja Nils Torvalds (rkp).

20:50: Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola ottaa Huomioita-palstallaan kantaa vaalien voittajiin ja häviäjiin. "Vaisuin on tämän hetken ääntenlaskennan perusteella Jussi Halla-ahon vetämien perussuomalaisten tulos. 13,1 prosentin kannatus on vähän." Lue koko kirjoitus tästä.

 

20:44 Entinen eduskunnan puhemies ja SDP:n ex-puheenjohtaja Eero Heinäluoma on vaalien ääniharava. Lue lisää tästä. Heinäluoman lisäksi SDP:stä ovat menossa läpi Miapetra Kumpula-Natri ja Mikkel Näkkäläjärvi. Näkkäläjärvi kisaa tällä hetkellä paikastaan RKP:n Nils Torvaldsin kanssa.

20:42 Vaalien voittajaksi julistautuneen kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo, että ero seuraaviin puolueisiin on niin suuri, että asetelma tuskin muuttuu suuresti ääntenlaskun edetessä. Hän uskoo, että puolueen menestyksen taustalla on se, että se asettui selkeäksi vastavoimaksi populisteille, jotka haluavat hajottaa Eurooppaa. Ennakkoäänten perusteella kokoomuksesta läpi ovat menossa istuvat mepit Sirpa Pietikäinen, Petri Sarvamaa ja Henna Virkkunen.

20:38: Vihreät on ennakkoäänten jälkeen saamassa EU-parlamenttiin kaksi paikkaa. EU-parlamenttiin ovat menossa meppikonkari Heidi Hautala sekä ensikertalaisena vihreiden entinen puheenjohtaja Ville Niinistö. Koko Suomessa puolue oli alkuillasta kolmantena. Puolue oli saamassa 14,4 prosenttia äänistä, mikä on selkeää petrausta viime vaalien 9,3 prosenttiin.

 

20:35: RKP on saamassa paikan ja SDP on menettämässä kolmannen paikan.

20:30: Saksassa EU-vaalien tulos mullisti puolueiden voimasuhteet. Pahan vaalitappion kärsinyt liittokansleri Angela Merkelin kristillisdemokraatit (CDU/CSU) säilytti ykköspaikkansa, mutta maan toiseksi suurimmaksi puolueeksi nousi vihreät selvästi ohi sosiaalidemokraattien (SPD).

20:27: Jyväskyläläinen eurovaaliehdokas Henna Virkkunen (kok.) viettää vaalivalvojaisia puolisonsa, Hankasalmen kunnanjohtaja Matti Mäkisen ja pariskunnan pojan Väinön kanssa Helsingissä. Lue lisää tästä.

20:24: Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola kirjoittaa Huomioita-palstallaan, että Keski-Suomesta näyttäisi olevan tulossa maamme eurooppalaisin maakunta. "Kolme eurokansanedustajaa on paljon suhteessa maakunnan väkimäärään." Lue koko kirjoitus tästä.

20:22: SDP:n vaalivalvojaisissa repesi riemu kattoon, kun ennakkoäänet tulivat ja kävi ilmi, että puolue on saamassa kolmannen paikan EU-parlamenttiin. Valtavan ennakkoäänten määrän – yli 70 000 – kerännyt Eero Heinäluoma oli silmin nähden liikuttunut.

 

20:21: Hollannissa EU-vaalivoittajaksi on ennusteen mukaan nousemassa työväenpuolue, joka on nostamassa paikkamääränsä kolmesta viiteen. Oikeistopopulistinen ja euroskeptinen, kaksi vuotta sitten perustettu FvD on ennusteessa neljäntenä ja saamassa kolme paikkaa.

20:20: Jussi Halla-aho (ps.) sanoo perussuomalaisten olevan vaalipäivän puolue ja uskoo tuloksen nousevan ennakkoäänistä. Kolmas paikka on hänen mielestään "pitkän matkan päässä".

20:18: Vasemmistoliiton Li Andersson kommentoi ennakkoäänten tulosta "aika lailla odotetuksi". Andersson pitää pääasiana sitä, että vasemmistoliiton paikka europarlamentissa säilyy.

20:15: Kristillisdemokraattien Sari Essayah pitää 5,3 prosenttia erittäin hyvänä ennakkoäänten tilanteena.

20:14 Puheenjohtaja Pekka Haavisto pitää vihreiden tulosta ennakkoäänten perusteella erittäin hyvänä. Puolue on tässä vaiheessa ääntenlaskua kolmantena.

 

20:12: SDP:n Antti Rinteen mukaan SDP:n kolmea paikkaa ei voi julistaa vielä varmaksi.

20:07: Läpi ovat ennakkoäänten perusteella menossa Sirpa Pietikäinen (kok.), Eero Heinäluoma (sd.), Ville Niinistö (vihr.), Mauri Pekkarinen (kesk.), Laura Huhtasaari (ps.), Petri Sarvamaa (kok.), Miapetra Kumpula-Natri (sd.), Silvia Modig (vas.), Heidi Hautala (vihr.), Henna Virkkunen (kok.), Elsi Katainen (kesk.), Teuvo Hakkarainen (ps.) ja Mikkel Näkkäläjärvi (sd.). Uusia meppejä heistä olisivat Hakkarainen, Heinäluoma, Huhtasaari, Modig, Niinistö, Näkkäläjärvi ja Pekkarinen. Lue lisää tästä.

20:05: Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoi, että kokoomus voitti nämä vaalit.  Lue lisää tästä.

 

20:00: Ennakkoäänten tulosten perusteella kokoomus (20,9 %) on suurin puolue, SDP toiseksi suurin (16,7 %)  ja vihreät (14,4 %) kolmas. Paikkajako olisi tämä: kokoomus 3, SDP 3, vihreät 2, keskusta 2, perussuomalaiset 2, vasemmistoliitto 1. Lue lisää tästä.

19:56: Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei lähtenyt ennen ensimmäisten tulosten tuloa ennakoimaan perussuomalaisten äänisaalista.

19:54: Suora lähetys Teuvo Hakkaraisen vaalivalvojaisista on nyt käynnissä. Pääset seuraamaan sitä tästä.

19:53: Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä arvioi, että puolueen meppipaikkojen määrä laskee kolmesta kahteen, jos puolueen menestys eurovaaleissa noudattelee eduskuntavaalien kannatuslukuja.

19:52: Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto sanoo odottavansa hyvillä mielin illan EU-vaalitulosta. Hänen mukaansa Suomessa vihreät voi olla lähellä kolmatta paikkaa, mutta myös kaksi paikkaa olisi hänestä hyvä tulos.

19:50: Ensimmäistä kertaa europarlamenttiin pyrkivä kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) jännittää vaalitulosta perussuomalaisten Keski-Suomen piirin vaalivalvojaisissa Hotelli Albassa Jyväskylässä. Suora lähetys paikan päältä alkaa kello 19:55. Pääset seuraamaan sitä tästä.

 

19:46: EU-vaaleissa äänestäminen näyttää olleen useissa jäsenmaissa edellisiä vaaleja huomattavasti vilkkaampaa, kertoo esimerkiksi Politico-verkkolehti.

19:36: Ennakkoäänet julkaistaan kello 20. Samaan aikaan starttaa KSML.fi:n tulospalvelu, johon pääset tästä. Uudistuneessa tulospalvelussa lukijat voivat seurata ääntenlaskennan edistymistä. Myös yksittäisen ehdokkaan menestystä tai puolueiden suosiota voi katsoa erikseen.

19:36 KSML.fi:n liveseuranta vaaleista käynnistyy. Heli Kiukkonen seuraa vaaleja hetki hetkeltä tässä jutussa.

 

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .