Kaikki lauantain mellakasta pidätetyt on vangittu – joukossa natsiliikkeen johtaja

Keski-Suomen käräjäoikeus on vanginnut kaikki seitsemän Jyväskylän lauantaisen mellakan takia pidätettyä miestä.

Oikeus vangitsi tänään keskiviikkona viisi suomalaismiestä todennäköisin syin epäiltyinä muun muassa väkivaltaisen mellakan johtamisesta, väkivaltaisesta mellakasta, pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta.

Tänään vangittujen joukossa on kansallissosialistisen Suomen Vastarintaliikkeen johtaja Juuso Tahvanainen ja liikkeen Kansallinen Vastarinta -propagandasivuston vastaavana toimittajana tunnettu Tomi Tiihonen.

Tahvanainen vangittiin epäiltynä väkivaltaisen mellakan johtamisesta, väkivaltaisesta mellakasta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Tiihonen vangittiin epäiltynä väkivaltaisen mellakan johtamisesta ja ampuma-aserikoksesta.

Keskiviikkona vangittiin myös 25- ja 21-vuotiaat miehet, joita epäillään pahoinpitelystä ja väkivaltaisesta mellakasta sekä 26-vuotias mies, jota epäillään virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta sekä väkivaltaisesta mellakasta.

Käräjäoikeus vangitsi eilen jo kaksi ruotsalaismiestä liittyen lauantain väkivaltaisuuksiin. Toinen miehistä on Ruotsin Vastarintaliikkeen johtohahmoja.

Uusnatsijärjestö Suomen Vastarintaliikkeen mielenosoitus kärjistyi mellakoinniksi Jyväskylän keskustassa lauantaina. Osanottajat pahoinpitelivät ainakin kolmea ihmistä, ja poliisi otti paikalta kiinni yli 30 henkilöä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .