Kaikkonen ehdottaa työseteliä byrokratian vähentämiseksi

Kaikkosen mukaan byrokratia voi usein muodostua työllistämisen esteeksi, jos johonkin työhön tarvitaan vain tilapäistä tai satunnaista työvoimaa.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen esittää työseteliä, jonka tarkoitus olisi helpottaa lyhytaikaisten ja satunnaisten töiden teettämistä ja tekemistä.

Työnantaja ostaisi palveluntarjoajalta tietyn arvoisen setelin, jonka työntekijä saisi itselleen työn suoritettuaan. Työntekijä saisi palkan palautettuaan setelin palveluntarjoajalle. Palveluntarjoaja hoitaisi työn sivukulujen maksun ja siihen liittyvän byrokratian.

Työsetelin hinnasta tietty osuus muodostuisi erilaisista työnantajamaksuista ja veroista, ja loput menisivät työntekijälle. Esimerkiksi 100 euron setelistä 25 euroa voisi mennä maksuihin ja 75 euroa työntekijälle.

Yksityiskohdat, kuten setelien hinnat ja maksujen osuudet hinnasta, tarkentuvat Kaikkosen mukaan lainvalmistelussa, mikäli ehdotus menee eteenpäin.

Kaikkosen mukaan byrokratia voi usein muodostua työllistämisen esteeksi, jos johonkin työhön tarvitaan vain tilapäistä tai satunnaista työvoimaa. Setelin tarkoitus olisi helpottaa erityisesti nuorten työllistämistä ja vähentää harmaata taloutta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.