Kainuuseen voi tulla aamuksi jopa 15 senttiä lunta – etelässä varoitetaan pian metsäpaloista

Keski-Suomea huonon ajokelin varoitus ei koske.

Uusi viikko alkaa Kainuussa talvisissa tunnelmissa. Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Paavo Korpelan mukaan lunta voi illan ja yön aikana sataa maakunnassa jopa 15 senttiä, joten ajokeli on aamulla vaarallinen. Aamulla on myös pakkasasteita.

Jonkin verran lunta voi tulla myös Pohjois-Pohjanmaalla.

Muualla maassa sää on maanantaina melko poutainen mutta koleampi kuin sunnuntaina. Sateita tulee vähän, mutta lämpötilat voivat jäädä esimerkiksi Itä-Suomessa yhden ja viiden asteen välille.

– Se on melko kolea päivä tuo maanantai, Korpela sanoo.

Tiistai on koko maassa aurinkoinen ja poutainen. Lämpötilatkin kipuavat 13–14 asteeseen.

Muutaman epävakaisemman päivän jälkeen lämpötilat kohoavat reippaasti viikon lopulla. Perjantai on lämpimin päivä, jolloin päästään jopa reilusti yli 20 asteeseen ainakin etelässä ja kenties myös maan keskiosissa, Korpela kertoo.

– Lauantaina trendi on pikkuisen viilenemään päin.

Ilmatieteen laitos varoittaa ruohikkopalojen vaarasta isossa osassa maata. Päivystävä meteorologi kertoo, että varoitus laajennee alkuviikosta metsäpalovaaraksi osassa Etelä-Suomea, koska suuria sateita ei ole tulossa.

– Nythän meillä on kauden ensimmäinen metsäpalovaroitus laitettu Ahvenanmaalle. Varmaan huomenna jatkoa seuraa uusille alueille, Korpela arvioi.

Viikonlopun aikana pelastuslaitokset ovat sammuttaneet lukuisia maastopaloja eri puolilla maata. Ne ovat syttyneet pääosin roskien polton tai kulotuksen seurauksena.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ruohikkopalojen vaara on suuri useassa maakunnassa

Uusimmat

Kotimaa

Petri Honkonen ottaa ärhäkkäästi kantaa sisäilmasta sairastuneiden puolesta: "Vähättelyn ja luulosairaiksi leimaamisen on loputtava"

Lapin-matkailun odotetaan kasvavan myös tänä talvena Thomas Cookin konkurssista huolimatta

Maksamaton vieras vietti aamupäivän sinnikkäästi jyväskyläläisen kahvilan sisätiloissa – henkilökunta nappasi siipeilijän lopulta nalkkiin

Opetusministeri Andersson Ylen Ykkösaamussa: Sitova mitoitus oppilashuoltoon tarkoitus saada tällä hallituskaudella

Metsästäjä losautti Päijänteeseen pudonnutta sorsaa veneestä – ei olisi kannattanut

Ruokalähetti voi joutua yrittäjäksi vasten tahtoaan – työministeri lupaa alustatyöntekijöille aiempaa paremmat oikeudet

Hävittäjät uusitaan, mutta pitääkö myös Hawkit päivittää? – Loikka harjoituskoneista uusiin hävittäjiin on pitkä

Jyväskylän AaltoAlvarin vastasauna on ollut kuukausia poissa käytöstä, eikä avaamisajankohdasta ole tietoa – Saunaseura huolestunut tilanteesta

Jorman tilaaman otsalampun laturi räjähti: "Se oli jumalaton pamaus" – Julkinen keskustelu turvallisuudesta sai pelastustoimen aloittamaan akkupalojen tilastoinnin

Todistusvalinnasta tulee pääväylä korkeakouluun ensi keväänä – Yliopistot julkaisivat tiedot aloituspaikkojen osuudesta jo kesällä 2018, milloin tulevat ammattikorkeakoulujen tiedot?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.