Kaivosyhtiö Rio Tinto alkaa etsiä malmia Keski-Suomesta – vain noin prosentti etsintäprojekteista johtaa kaivoksen rakentamiseen

Rio Tinto Exploration aloittaa malminetsinnän keskisessä Suomessa elokuun alussa. Malminetsintälupien hankkimiseen yritys on palkannut suomalaisen Muon Solutions Oy:n, koska Rio Tinto Explorationilla ei ole toimistoa Suomessa. Tukes on hyväksynyt toukokuussa Muon Solutions Oy:n alkuvaiheen tutkimusten varausilmoitushakemuksen Suonenjoen länsipuolelle.

Alueen koko on noin 1 500 neliökilometriä ja se sijaitsee Suonenjoen, Konneveden, Rautalammin, Pieksämäen, Hankasalmen ja Kangasniemen kuntien alueella. Kaksi muuta varausilmoitushakemusta ovat Ylivieskan ja Nivalan ympäristössä sekä Kajaanin ja Paltamon ympäristössä.

 

Rio Tinto Exploration on osa liikevaihdoltaan maailman kolmanneksi suurinta kaivosyritystä Rio Tintoa. Yrityksen toiminta on keskittynyt Kanadaan ja Australiaan.

Alkava malminetsintä keskittyy akkumineraalien etsimiseen. Ensimmäisessä vaiheessa tarkastellaan tutkimusalueiden laajempaa geologista rakennetta ja kerätään geofysikaalisia tietoja. Myöhemmin etsinnässä valitaan alueita tarkemmin kohdennettua tutkimusta varten. Mahdollisia kairauksia toteutetaan vuonna 2020.

Yritys lupaa tiedottaa paikalliselle väestölle alueella tapahtuvasta toiminnasta. Yrityksen mukaan malminetsintäprojekteista vain noin prosentti johtaa kaivoksen rakentamiseen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .