Kaksi ihmistä loukkaantui Ysitiellä Jämsässä samalla paikalla, jossa sattui viime talvena kuolonkolari – katso video ja kuvat onnettomuuspaikalta

Ysitiellä sattui kahden henkilöauton kolari tiistaina iltapäivällä noin kello kahden aikaan. Onnettomuudessa loukkaantui vakavasti yksi ihminen, ja toinen loukkaantui lievästi. Kolmas kolarissa osallisena ollut ihminen selvisi pelastuslaitoksen mukaan ilman vammoja.

Päivystävän palomestarin mukaan toisessa autossa oli kaksi ihmistä, jotka jouduttiin leikkaamaan autosta ulos, minkä jälkeen heidät vietiin sairaalaan.

Kolari tapahtui Jämsässä Patalahden huoltoaseman kohdalla. Toinen autoista oli ajanut Ysitielle Patalahden liittymästä ja törmännyt Jämsän suunnasta tulleen auton kylkeen.

Ysitie oli kolarin jälkeen poikki, ja poliisi ohjasi liikennettä. Keskisuomalaisen paikalla käyneen toimittajan mukaan raskas liikenne seisoi, mutta muu liikenne saatiin ohjattua huoltoaseman pihan kautta onnettomuuspaikan ohi.

Paikalla oli useita pelastuslaitoksen yksiköitä, ja raivaus- sekä siivoustyöt olivat kello kolmen jälkeen käynnissä. Liikenne palautui samoihin aikoihin normaaliksi.

Onnettomuuspaikalla on rytissyt pelti aiemminkin. Viime talvena yksi ihminen kuoli rajussa nokkakolarissa samaisen Patalahden huoltoaseman liittymän kohdalla.

Tuolloin kahden henkilöauton välinen nokkakolari tapahtui, kun Jämsän suunnasta Jyväskylän suuntaan ajoi henkilöautoja jonossa, ja jonossa ollut auto kääntyi oikealle Patalahden huoltoaseman Jämsän puoleiseen liittymään.

Tällöin jonossa oikealle kääntyvän auton takana ajanut henkilöauto siirtyi vastaantulevan liikenteen kaistalle, jossa se törmäsi vastaantulevaan henkilöautoon.

Palomestari Tinja Hännikäinen Keski-Suomen pelastuslaitokselta toteaa, että paikalla kolaroidaan usein.

– Aika paljon on kolareita tällä kyseisellä paikalla. En osaa tarkemmin sanoa, mistä se johtuu, Hännikäinen sanoo.

– Ainakaan Ysitiellä ei ole erillisiä kääntyvien kaistoja huoltoaseman liittymiin. Voi myös olla, että liittymiin saa kääntyä Ysitieltä vain tietystä suunnasta ajettaessa. Nämä seikat voivat vaikuttaa kolareiden määrään.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .