Kaksi kolmesta vanhemmasta antaa lapsensa maistaa alkoholia

Suurin osa vanhemmista antaa lastensa maistaa alkoholia, mutta kieltää itse ostavansa sitä heille. Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton tutkimuksen mukaan 70 prosenttia vanhemmista pitää hyväksyttävänä tarjota alaikäiselle alkoholia täysi-ikäisen seurassa.

Kaikkiaan kolme neljästä suomalaisesta uskoo alkoholin ostamisen alaikäiselle olevan yleistä, mutta vain 12 prosenttia kertoo ostaneensa alkoholia alaikäiselle.

– Asiaa voi ajatella positiivisesti: on parempi opetella alkoholin käyttöä kotona turvassa kuin kokeilla sitä piilossa jossain pusikossa. Luulen, että tässä on tällainen yleinen maailmanmuutos taustalla, opetusalan ammattijärjestö OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen arvioi.

Nuorempien vastaajien asenteet alaikäisten alkoholinkäyttöön ovat löysempiä kuin vanhemmilla.

18–24-vuotiaista yli kolmannes hyväksyy vähäisen alkoholimäärän ostamisen alaikäiselle ja neljä viidestä tarjoaisi vähäisen määrän alkoholia alaikäiselle täysi-ikäisen valvonnassa. Sen sijaan puolet 50–70-vuotiaista ei hyväksy alkoholin tarjoamista missään tilanteessa ja jopa 90 prosenttia pitää alkoholin ostamista alaikäiselle aina tuomittavana.

 

 

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.