"Kaksi laajaa arvostusta nauttinutta kuntavaikuttajaa on nukkunut pois" – Jyväskylän kaupunginvaltuusto muisti Karpiota ja Arvajaa hiljaisella hetkellä

Jyväskylän kaupunginvaltuustossa pidettiin maanantaina hiljainen hetki, jolla kunnioitettiin edesmenneitä kuntavaikuttajia Juha Karpiota ja Erkki Arvajaa.

– Meidät on viime aikoina tavoittanut useampikin suru-uutinen, kun kaksi laajaa arvostusta ja kunnioitusta nauttinutta kuntavaikuttajaa on nukkunut pois, valtuuston puheenjohtaja Riitta Mäkinen (sd.) alusti hiljaista hetkeä.

– Pidämme seuraavaksi minuutin mittaisen hiljaisen hetken Juha Karpion ja Erkki Arvajan muistoksi.

Pitkän linjan kokoomusvaikuttaja Juha Karpio menehtyi lauantaina 11.8. pitkällisen sairauden seurauksena. Karpio oli kuollessaan 79-vuotias. Hän olisi täyttänyt 80 vuotta 30. elokuuta.

Karpio toimi Kokoomuksen kansanedustajana vuosina 1995–2003 ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajana 1992–97. Politiikan aikalaiset muistelivat Keskisuomalaiselle Karpion olleen hillitty herrasmies.

– Karpio noudatti politiikassa perinteistä linjaa. Hän oli joka suuntaan tasapuolinen ja huolehti, ettei turhia ristiriitoja tule, kuvaili kokoomusta edustanut Matti Lahtinen, joka oli Karpion edeltäjä Keski-Suomesta eduskunnassa.

Erkki Arvaja työskenteli Jyväskylän kaupunginvaltuustossa yhteensä 32 vuotta ja hallituksessa 18. Hän edusti kristillisdemokraatteja. Arvaja oli kuollessaan 73-vuotias.Työuransa hän teki Jyväskylän kaupunkiseurakunnassa sekä Jyväskylän Katulähetys ry:ssä.

Jos surua, niin hieman iloakin

Hiljaisen hetken jälkeen valtuustossa siirryttiin iloisempiin tunnelmiin. Valtuusto muisti Tapani Mäkeä (ps.) hänen 50-vuotispäivänsä kunniaksi.

Puheenjohtaja Mäkinen kiitti Mäkeä lämpimästi tämän tekemästä työstä ja kuvaili hänen toimintaansa poliitikkona kunnioittavaksi ja asioiden eteenpäin viemistä edistäväksi.

– Kiitos ja onnea vielä ikääntymisestäkin, Mäkinen sanoi.

Mäki vastaanotti viirin ja kukat Mäkiseltä ja kaupunginjohtaja Timo Koivistolta. Kiitospuheessaan hän heittäytyi suorastaan filosofiseksi.

– Toivotaan että kaikilla meillä on onnellinen elämä ja rauha pysyy maailmassa, hän päätti puheensa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .