Kaksi lehteä sai moitteet JSN:ltä

Julkisen sanan neuvosto (JSN) antoi Etelä-Saimaalle ja Urheilulehdelle huomautuksen hyvän journalistisen tavan rikkomisesta.

Etelä-Saimaa julkaisi painetun lehden tekstiviestipalstalla viestin, jossa käytettiin halventavaa ilmaisua maahanmuuttajien vastaanottokeskuksen asukkaista. Neuvosto katsoi, että toimitus oli laiminlyönyt omia editointiohjeitaan.

Urheilulehti sai huomautuksen keskeisen jääkiekkovaikuttajan toimintaa ja persoonaa arvioivasta jutusta. JSN:n mielestä syytökset vainoharhaisuudesta, vertaaminen Staliniin ja vihjailut perheen asioista olivat kohtuuttomia, vaikka asemansa puolesta hänen on kestettävä kovaa kritiikkiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Valvirassa pohditaan, pitäisikö esteettisille hoidoille laatia ohjeistus – nyt laki ei ota kantaa siihen, kuka saa ruiskuttaa täyteaineita ja tehdä vampyyrihoitoja

Jatkuvan koulutuksen eväät luodaan jo kotona

Raskas liikenne joutuu poliisin tehosyyniin tällä viikolla

Poliisi valvoo raskasta liikennettä tehostetusti koko maassa alkavalla viikolla – ajo- ja lepoaikojen noudattaminen valvonnan painopisteinä

Buddhalaisen luostarin avajaiset keräsivät väkeä Kuopion Syväinniemeen – päämunkille lahjaksi ruisleipää

John Smith -festivaali ei juuri poliisia työllistänyt – "Päästiin aika vähällä"

Viikon vanha luvaton nuotio sytytti maastopalon saaressa Jyväskylässä – "Nuotiopohja pitäisi aina olla kiviainesta, ettei kuumuus siirry maahan"

Saksiniekkoja saadaan tänä vuonna kohtalaisesti tai hyvin – Rapubiologi: "Suomalaiset syövät enemmän rapuja kuin kykenemme ravustamaan"

Eläinsuojelulain uudistusta edeltää vielä kiista sikaloista – ministeri haluaa vuosikausia valmistellun lain valmiiksi ensi vuonna

Suomessa EU-maiden viidenneksi kallein bensa tällä viikolla – näissä maissa automatkaajan kannattaa tankata

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.