Kaksi otettu kiinni epäiltyinä Seinäjoen rivitalon tulipalosta

Alustavien kuulusteluiden jälkeen näyttää, että talon vakituista asukasta ei ole syytä epäillä rikoksesta.

Poliisi epäilee, että Seinäjoen eilinen raju rivitalon tulipalo oli tahallaan sytytetty. Poliisi on ottanut kiinni kaksi nuorta miestä epäiltynä teosta. Toinen miehistä on talon vakituinen asukas, toinen mies oli vieraana asunnossa. Molempia miehiä on kuultu tapahtuneesta. Alustavien kuulusteluiden jälkeen näyttää, että talon vakituista asukasta ei ole syytä epäillä rikoksesta, kertoo rikoskomisario Esa Uusi-Kakkuri Seinäjoen poliisilaitoksesta.

– Tähän suuntaan asia on etenemässä, että hänellä (vakituinen asukas) ei ole osuutta talon syttymiseen, kertoo Uusikakkuri.

Tekoa tutkitaan törkeänä tuhotyönä. Uusikakkurin mukaan teon tahallisuuteen viittaa palon epätavallisen nopea leviäminen ja sen rajuus. Palo oli erittäin raju, mitä osittain selitti grillin kaasupulloista purkautuneen kaasun palaminen.

– Toki siinä oli näitä paloa kiihdyttäviä tekijöitä, kuten tämä purkautunut kaasupullo. Palo oli kuitenkin edennyt hyvin nopeasti jo ennen sitä.

Vuonna 1969 rakennettu neljän huoneiston rivitalo tuhoutui käyttökelvottomaksi tulipalossa. Kukaan ei loukkaantunut tulipalossa. Sen läheisyydessä oli muitakin rivitaloja, joita pelastuslaitos suojasi tulelta.

Teon epäillystä tahallisuudesta kertoi aiemmin Ilta-Sanomat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Seinäjoella raju palo – tuhosi kokonaisen rivitalon