Kaksi tunnettua nimeä Keski-Suomesta tavoittelee Maakuntien tilakeskuksen toimitusjohtajan paikkaa – tarjolla isot tienestit

Kaksi keskisuomalaista on hakenut kovapalkkaista ja vastuullista Maakuntien tilakeskus Oy:n toimitusjohtajan pestiä. Sote- ja maakuntauudistuksen vuoksi on perustettu kolme yhtiömuotoista palvelukeskusta. Näitä ovat maakuntien toimitila- ja kiinteistöhallinnon hoitava Maakuntien tilakeskus sekä digitaalisia palveluita rakentavat ja kehittävät Vimana ja SoteDigi.

Maakuntien tilakeskukselle haetaan parhaillaan toimitusjohtajaa. Väliaikaisena toimitusjohtajana toiminut Olavi Hiekka on jäänyt eläkkeelle. Tilakeskuksen toimitusjohtajahaku päättyi vuodenvaihteessa.

Toimitusjohtajan paikkaa haki 20 ihmistä. Keskisuomalaisittain tuttuja nimiä ovat Keski-Suomen maakuntajohtaja Tapani Mattila sekä Jykes-kiinteistöjen entinen toimitusjohtaja Juha Takala. Nykyisin Takala on kiinteistöalalla toimivan yrityksen Real Trust Oy:n toimitusjohtaja.

Muut hakijat ovat Karri Alameri, Kirsi Hautala, Tuomo Heinonen, Kimmo Hietala, Sofia Inkeroinen, Jani Kiistala, Harri Lauslahti, Jukka Leino, Mikko Myyryläinen, Harri Oesch, Tomi Pienimäki, Juha Rantasalo, Jussi Roine, Pasi Salonen, Janne Savelainen, Timo Seppä, Ensio Suopanki ja Petri Wegelius.

Suunnitelmien mukaan Maakuntien tilakeskuksen kiinteistö­omaisuuden arvo on arviolta 3,4 miljardia euroa vuonna 2021. Liikevaihto alkuvaiheessa on kaksi miljardia euroa.

Palvelukeskusten pomojen palkat ovat kovia. Talouselämä-lehden tietojen mukaan SoteDigin toimitusjohtaja Harri Hyvönen tienaa 19 000 euroa kuukaudessa. Hyvönen toimi aiemmin Jyväskylän kaupungin kehitysjohtajana.

Tieto- ja viestintätekniikan alan palvelukeskuksen, Vimanan, toimitusjohtaja Kalle Toivonen tienaa 11 110 euroa.

Maakuntien tilakeskuksen jo eläkkeelle jääneen Olavi Hiekan kuukausipalkka on ollut 13 000 euroa.

Sote-uudistuksen toteutuminen tällä vaalikaudella on yhä epävarmaa. Uudistus on perustuslakivaliokunnan käsittelyssä. Maakuntien tilakeskuksen hallitus päättää toimitusjohtajan valinnasta vasta asiaa koskevien lakien tultua voimaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .