Kaksi yksityistä vanhusten kotihoidon tuottajaa lopettaa

Kaksi Jyväskylässä vanhusten kotihoitoa tuottanutta yksityistä yritystä on irtisanonut palvelutuotantosopimuksensa Jyväskylän kaupungin kanssa. Coronaria Hoiva Oy on tuottanut vanhusten kotihoitoa ostopalvelusopimuksilla Keljo–Keltinmäki-alueella ja Debora Oy Huhtasuo–Aittorinne-alueella. Ne lopettavat toimintansa nyt marras- ja joulukuussa. Muutos koskee toisella alueella noin 85 asiakasta ja toisella alueella noin 55 asiakasta.

Jyväskylän palvelujohtaja Maarit Raappana kertoo, että taustalla vaikuttaa kritiikki korvaustason riittämättömyydestä suhteessa asiakkaiden palvelutarpeisiin, sillä kotona hoidetaan tätä nykyä entistä enemmän hoitoa vaativia asiakkaita.

Jyväskylän perusturvalautakunta käsittelee tilannetta kokouksessaan torstaina. Irtisanottujen kotihoidon alueiden osalta esitetään, että palvelu siirtyisi takaisin Jyväskylän omaksi toiminnaksi. Siirron arvioidaan aiheuttavan vuositasolla arviolta noin miljoonan euron lisäkustannuksen kaupungille olettaen, että kaikki alueiden asukkaat siirtyvät kaupungin palveluun. Palvelua saaneiden vanhusten hoivaan siirrolla ei ole vaikutusta, sillä yhtiöiden kotihoidon henkilöstö siirtyisi kaupungin työntekijöiksi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .