Kaksikko murtautui kasvitieteelliseen puutarhaan ja talloi kasveja Helsingissä – nainen löydettiin puskasta

Mies ja nainen murtautuivat Helsingin Kaisaniemessä sijaitsevaan kasvitieteelliseen puutarhaan perjantain ja lauantain välisenä yönä. He jäivät kiinni, kun kasvitieteellisen puutarhan hälytysjärjestelmä pärähti soimaan.

Poliisi epäilee kaksikon vahingoittaneen puutarhan kasveja tallomalla. Vuonna 1829 avatussa kasvitieteellisessä puutarhassa on kasveja muun muassa savanneilta ja sademetsistä. Puutarhassa on noin 1 300 kasvikannan kokoelmat.

Paikalle tultuaan poliisi löysi naisen makaamasta puutarhan puskista. Mies otettiin myöhemmin kiinni tuntomerkkien perusteella eräästä keskustan kahvilasta.

Kaksikon epäillään yrittäneen myös varastaa puutarhan omaisuutta. Kasvihuoneen katolta löytyi videotykki ja kaksi kitaranvahvistinta, joita epäillään anastetuiksi. Poliisi epäilee molempia varkaudesta.

Lisäksi katolta löytyi naisen käsilaukku ja miehen reppu, joissa oli huumausaineita. Poliisi epäilee naista huumausaineen käyttörikoksesta ja miestä huumausainerikoksesta. Lisäksi naista epäillään väärän henkilötiedon antamisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.