"Kalastus on koululaisille hyvää vaihtelua tietokonepeleille ja ostarilla notkumiselle", sanoo kalamies Timo Meronen

Alakoululaiset onkivat hymy korvissa Jyväskylän Köyhälammella. Opastajina on Keski-Suomen vapaa-ajan kalastajapiirin aikuisia. Köyhälammen onkimispäivä on osa Valtakunnallista kalastuspäivää. Eduskunnan kalakerhon aloittamaa kansallista tapahtumaa vietetään jo 14. kertaa. Tärkeintä ei tunnu olevan saalis vaan luonnosta nauttiminen.

– Ihan kaikki kaupunkilaiset eivät pääse kotioloistaan kalastamaan, ja siinäkin mielessä tapahtuma on oivallinen päivä päästä kokeilemaan, ja oppimaan kaloista, sanoo Keski-Suomen kalatalouskeskuksen toiminnanjohtaja Timo Meronen.

Tapahtumassa koululaiset oppivat onkimisen lisäksi kalojen anatomiasta, ja pääsevät syömään kalakeittoa. Vaikka kalastuksen harrastajamäärät ovatkin laskussa, tapahtuma vetää vuodesta toiseen kalastuksen pariin satoja alakoululaisia. Tänä vuonna osallistujia on yli 500.

– Trendit näyttävät siltä, että kalastuksen suosio laskee ja harrastajien ikähaarukka vanhenee, mutta tapahtumasta on saanut sen kuvan, että myös lapsia harrastus kiinnostaa. Parhaimmillaan osallistujia on ollut yli 1000 jolloin tapahtuman organisoiminen on ollut jo hieman työlästä. Ikinä en ole kuullut, että kukaan tapahtumassa valittaisi, ja kaikki tuntuvat aina nauttimaan olostaan, Meronen toteaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .