Kalifornia kielsi nuorten homoseksuaalien "eheytyksen" – Näin eheytettiin Suomessa

Kaliforniassa on vahvistettu alaikäisten eheytyshoidot kieltävä laki. Kalifornia on siten ensimmäinen Yhdysvaltain osavaltio, joka lailla rajoittaa homoseksuaalisuuden "parantamiseen" tähtäävien eheytyshoitojen antamista. Asiasta uutisoi STT.

Eheytyshoitoja on tehty myös Suomessa, eikä niihin ei ole lainsäädännöllä otettu kantaa. Järjestö nimeltä Aslan ry järjesti valtakunnalliset eheytyspäivänsä elokuussa Jyväskylässä. Aslan on kirkkokuntiin sitoutumaton kristillinen järjestö, joka pyrkii käännyttämään homoseksuaaleja heteroiksi. Jyväskylässä päiville osallistui kuutisenkymmentä osanottajaa eri puolilta Suomea.

Yhdistys mainosti tapahtuman sopivan erityisesti henkilöille, joilla on "ongelmia emotionaalisella ja seksuaalisella alueella".

Suomessa muun muassa seksuaalista tasa-arvoa puolustava Seta on arvostellut eheytyshoitoja kovin sanoin. Maailman terveysjärjestö WHO:n yhdysvaltojen osasto linjasi keväällä, että seksuaalista suuntautumista muuttavilla "terapioilla" ei ole lääketieteellistä perustaa ja lisäksi ne uhkaavat terveyttä.

Kielto voimaan ensi vuoden alusta

Kalifornian osavaltion kuvernööri Jerry Brown kertoo Twitter-palvelussa kannattaneensa eheytyshoidot kieltävää lakia, koska se kieltää "epätieteelliset terapiamuodot, jotka ovat ajaneet nuoria masennukseen ja itsemurhiin".

Vastustajien mukaan laki rajoittaa vanhempien oikeutta päättää lastensa asioista. Vastustajat ovat myös kritisoineet, ettei hoidoista päättäminen ole poliitikkojen vaan terveysviranomaisten asia.

Alaikäisten eheytyshoidot on kielletty Kaliforniassa ensi vuoden alusta lähtien.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .