Kalja mukaan katsomoon jo tänä keväänä? JYP on hakenut lupaa alkoholin anniskelulle päädyn C2-C4-katsomoissa

Lupaa on haettu Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolta maaliskuun alussa.

Jyväskylän JYP on hakenut toimitusjohtaja Aku Valleniuksen mukaan maaliskuun alussa Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolta lupaa sallia alkoholin anniskelu katsomonosissa C2, C3 ja C4. Katsomot sijaitsevat ravintola Hurrikaanin alapuolella hallin uimahallin puoleisessa päädyssä.

– Se olisi luonnollinen jatkumo ravintola Hurrikaanille, ja sitä on myös helppo valvoa myös ikärajan osalta, Vallenius kommentoi.

Maaliskuussa voimaan tulleen uuden alkoholilain mukaan katsomotilan, joka on varattu vain täysi-ikäisille, voi hyväksyä anniskelualueeksi.

Valleniuksen mukaan JYPin toiveena on, että lupa myönnettäisiin jo tänä keväänä, jolloin playoff-kotipeleissä voitaisiin jo siirtyä uuteen käytäntöön.

– Toivomme, että saisimme luvan vielä playoff-pelien aikana, jos kaikki menee hyvin. Asiasta on keskustelu aluehallintoviraston kanssa hyvässä hengessä, mutta tarkempi aikataulu ei ole vielä selvillä, kertoi Vallenius.

JYPin ensimmäinen playoff-kotipeli on tänään keskiviikkona ja seuraava lauantaina. Ainakaan vielä tämän päivän pelissä mahdollisuutta nauttia alkoholia katsomossa ei ole.

Asiakkaille toivottu muutos

Valleniuksen mukaan alkoholin anniskelun salliminen tietyissä katsomonosissa ei ole JYPin kannalta mullistava asia.

– Meidän ottelutapahtumien vertailukohta on paljolti ulkomailla, jossa tämän tyyppiseen asiakaskokemukseen on totuttu. Liikevaihdollisesti ilmiö on meidän kannalta pieni, mutta asiakaskokemuksen kannalta tämä olisi parannus, sanoo Vallenius.

Vallenius toivoo, että alkoholista ei tehtäisi JYPin otteluissa liian isoa asiaa.

– On normaali tapa nauttia pelistä ja samalla syödä ja nauttia virvokkeita. Jos tämä menisi yhtenä asiana muiden joukossa, oltaisiin lähempänä sellaista alkoholikulttuuria, jossa alkoholi ei korostu arjessa, vaan on osa ihmisten ruokailu- ja juomakulttuuria, sanoo Vallenius.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .