Kallion lukion salitilaisuudessa oli "poikkeuksellisen hiljainen tunnelma"

Rehtori Ari Mäkinen uskoo koulun tiedotuksen vastanneen vanhempien kysymyksiin miesopettajan lähentelysyytöksistä.

Helsinkiläisen Kallion lukion rehtori Ari Mäkinen aloitti uuden kouluviikon pitämällä infotilaisuudet sekä henkilökunnalle että opiskelijoille lukion opettajaan kohdistuviin lähentelysyytöksiin liittyen. STT uutisoi eilen, että Kallion lukiossa vuosikymmeniä teatterin lehtorina toiminut miesopettaja oli piinannut ja lähennellyt lukuisia naispuolisia opiskelijoita vuosien ajan.

Mäkinen piti heti maanantaiaamuna ensin kolmen vartin tilaisuuden henkilöstön kanssa ja sitten salitilaisuuden opiskelijoiden kanssa. Hän kertoi käyneensä läpi pääkohdat STT:n uutisesta, kehen syytökset kohdistuvat ja mihin toimenpiteisiin on ryhdytty.

– Poikkeuksellisen hiljainen oli tunnelma normaaliin tällaiseen Kallion lukion salitilaisuuteen verrattuna, Mäkinen kertoi STT:lle puhelimitse.

– Yritämme nyt opiskeluhuollon kriisitukiryhmän avulla aloitella normaalia koulunkäyntiä siinä määrin kuin se on mahdollista.

Mäkisen mukaan suoria yhteydenottoja opiskelijoiden vanhemmilta on uutisen jälkeen tullut varsin vähän.

– Saatiin meidän tiedotteet lähtemään nopealla aikataululla tämän uutisen jälkeen. Luulen, että ne tiedotteet vastasivat aika monien tärkeimpiin kysymyksiin, Mäkinen arvioi.

Helsingin lukiokoulutuksen päällikkö Mervi Willman kertoi sunnuntaina, että syytösten kohteena oleva opettaja on hyllytetty tehtävästään ja asia aiotaan viedä poliisille selvitettäväksi. Mäkisen mukaan Kallion lukion rooli on nyt olla yhteydessä poliisiin ja lastensuojeluun.

– Sitä myötä selviää ne toimenpiteet, joihin ryhdytään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.