Kalmari Kiinasta: Suomi saa pandoja ensi vuonna

Ähtärin eläinpuisto on saamassa pandapariskunnan Suomen itsenäisyyden 100 -vuotisjuhlavuonna.

Kiinassa parhaillaan vieraileva Kansanedustaja Anne Kalmari (kesk.) kertoo saaneensa kauan odotetun vahvistuksen: Kiinan metsähallinto luovuttaa Ähtärin eläinpuistoon sijoitettavaksi jättiläispandoja.

– Saimme presidentin luvalla kertoa, että ensi vuonna, kun itsenäinen Suomi täyttää 100 vuotta, Kiina luovuttaa Suomelle ystävyyden eleenä pandoja, kertoo Kalmari Keskisuomalaiselle.

Kalmari osallistuu parhaillaan eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan vierailulle Pekingissä ja Shanghaissa. Valiokunta tapasi myös pandoista vastaavan metsähallinnon varaministeri Chen Fengxuenin, jonka kanssa asialistalla päällimmäisinä olivat metsätalouskysymykset. Pitkään neuvotteluissa edennyt panda-hanke tuli ekstrapallona keskustelulistalle. Kalmari ei halua viedä kunniaa muiden valmistelemasta ja neuvottelemasta hankkeesta, mutta iloitsee sen onnistumisesta.

– Kyllä tämä on 99,9 prosenttisesti varmaa, sanoi Kalmari.

Kiina tekee 10–15 vuoden sopimuksia tarhapandojen lainaamisesta ulkomaisiin tarhoihin ja neuvottelut käydään aina valtiollisella tasolla. Ähtäri Zoo:ssa on suunnitelmat valmiina korkeatasoisen pandatarhan rakentamiseksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.